<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kaikki paha, mitä sanotaan passikuvista, on totta. Ihminen ei näytä niissä itseltään, vaan esihistorialliselta cro magnon hirviöltä. Vaikutelmaa voi vielä lisätä menemällä valokuvaan tukka likaisena, sudittuna taakse päin hätäisesti. Meikki mielellään päivän vanha ja korjaamaton. Ilman huulipunaa. Tietysti valokuvan ottava taho voi vielä tehdä parhaansa asettelemalla komennuksillaan pään sellaiseen asentoon, että kaula näyttää Henry Rollinsin kaulalta, samoin leukapielet työntyvät eteen päin ja leventävät pään kaksinkertaiseksi.

 

Tai sitten se vain oikeasti olen minä ja näytän aivan hirviöltä. En suostu enää tulemaan julkisille paikoille. Olen ruma.

 

Passikuvassa kävin ensisijaisesti sen takia, että tarvitsen kuvan viisumia varten. Työreissu luvassa. Sen lisäksi ajattelin hankkia itselleni henkilöllisyystodistuksen. Millä minä muuten henkilöllisyyttäni todistan sillä välin, kun passi on konsulaatissa? Ainakaan nämä kuvat eivät henkkareihini tule, eivät taatusti. En aio katsella moista hirviötä loppuikääni. Toisaalta, jos laittaisin moisen kuvan, vanhetessanikin minut siitä tunnistaisi.

 

Mielenhäiriössä (lue kuvia katsomatta) lampsin jo eilen Malmin poliisiasemalle vain huomatakseni, että siellähän ei enää lupia eikä henkilöllisyystodistuksia kirjoitella. Helsingin kokoisessa kylässä on tasan kolme paikkaa, josta moisia palveluita saat! Poliisin säästötoimet alkavat nyt mennä vähän turhan pitkälle. Kolme paikkaa!!! Minä voin vain kuvitella, että niissä on ruuhkaa. Täytynee varata koko päivä ensi viikolla siihen, että saa hakemuksen edes tiputettua poliisin huomaan. Mutta kuvat kyllä käyn uudet. Mieluummin vaikka apina-automaatin kuvat, kun eiliset rupaleet. Itku pääsee, kun niitä katselee.