<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Katsoin ihan vahingossa viime viikolla subtvtä (vahingossa siksi, koska minusta tv:n katsominen on ajanhukkaa ja vahingollista, jos voi esimerkiksi lukea sen ajan, mutta olisinko sitten ollut krapulassa tai muuten vain sekaisin, kun siihen sorruin), kun sieltä tuli hiustenhoidon historiaa käsitelevä juttu, silkkaa mainosta kaikki, mutta niinpä vain minustakin tuli mainoksen uhri, kun aikani olin ohjelmaa seurannut.

 

Olen vaalentanut hiuksiani aina viime vuosiin saakka, nyt ne ovat saaneet olla peroksidilta rauhassa jo kolmisen vuotta, mutta latvathan ovat mitä ovat edelleenkin; kuivat elottomat korput. Tuntuu, etteivät hiukset kasvakaan niin kuin joskus nuorempana. Joka kerta kun leikkaan pätkän, se tuntuu menetetyltä hiusosuudelta. En taida enää koskaan saada kauniita hulmukiharoita.

 

Mainokseen; päätin sitten minäkin kokeilla öljykäsittelyä karvoitukselleni, kun siitä kohkattiin taajaan ja hartaasti. Se tekisi hiuksistani aivan kertakaikkiaan uudet, kiiltävät ja moisesta saisin kampaamossa maksaa itseni kipeäksi. Seuraavana lauantaina heti menin keskustassa sijaitsevaan suureen tavarahelvettitaloon, ja kuvittelin, että kyllähän kyseinen mönjä nyt sieltä löytyisi. Piti kierrellä useampaan otteeseen shampoohyllyt, ennen kuin uskoin, ettei tuotetta joko ollut tai se oli piilotettu ovelasti. Niinpä menin kyselemään öljyä myyjältä, kyselyn aiheen kuultuaan naisen naamalle nousi vinkeä hymy, ja hän kertoi tuotteen loppuneen. Puolihuolimattomasti nainen heitti kysymyksen, olinko minäkin katsonut kyseisen ohjelman. Pakkohan se oli myöntää, että näin oli käynyt.

 

Hänellä oli kuitenkin tarjota vaihtoehto, kotimainen tyrniöljy vitamiinien kera, sitä sitten huljuttelin tukkaani samana iltana, ja katso; kyllä tuotteilla voi joskus ihan oikeasti ollakin parantava vaikutus. Hiukset ovat kiiltävämmät, eivät ainakaan näytä niin kuivilta ja rapsakoilta. Taidan käyttää toisen puoliskon pullollisesta ennen firman pikkujouluja, että voi taas söpöillä työkaluosaston nuorille pojille. Hehe. Paha vanha täti.