<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Iik. Kamala anoppi ja sen raskas puoliso ovat saapumassa tarkastusvierailulle. Mies kun kävi heidän mailtaan joulukuusen, eivätkä itse olleet paikalla. Ne ilmeisesti muistavat jokaikisen puun ulkoa, tuli nimittäin noottia, kun mies oli napannut puun väärästä paikasta. Pitää kaivaa joululahjaksi saadut typerät pefletit (no ne lautasenalusliinat) esiin ja miettiä jotain kaunista sanottavaa muista halpahallin joululahjaostoksista.

 

Anoppi ja miehensä matkustelevat kaiken vapaa-aikansa. Ja tietäähän sen, että rahaa siihen tarvitaan. Niinpä yleensä lahjoiksi heiltä saa miehensä työn kautta saamia liikelahjoja tai sitten jotain krääsää, mikä kestää kerran käyttää. Ei siinä mitään, eihän heidän meihin tarvitse rahojaan sijoittaa, on vaan hankalaa säilytellä sellaista sälää, jolla ei mitään tee, koska sen pitää olla esillä kun he suvaitsevat kuninkaallisen visiittinsä pari kertaa vuodessa tehdä.

 

Ei helkkari, jos nyt olisin siinä tilanteessa, että pitäisi ryhtyä suhdetta jonkun kanssa virittelemään, laittaisin ehdoksi, ettei kummankaan tarvitse katsella toisen sukulaisia. Vihoviimeistä säätöä nimittäin. Vai mitäs sanotte? Miehen äiti ei tule miehen tyttären äidin kanssa laisinkaan toimeen, yleensä puolin ja toisin kuulemme haukkumiset. Äidin puoliso tietenkin höystää taustalla miten kiittämättömiä tytärpuolen äiti ja tämän nykyinen mies ovat. Miehen isäpuoli taas haukkuu entisen akkansa säännöllisesti ja sen jälkeen poikapuolensa, siis mieheni. Tytärpuolen äiti yleensä haukkuu kaikki ja välillä käyvät oikein tukkanuottaan tyttären kanssa.

 

En minä sitä sano, että minun suvussani sen paremmin asiat olisivat, mutta meillä ei liikutella tunteita ihan samanlaisessa draamaskaalassa. Isä vaan on hullu, äiti umpiujo hihittelijä ja veljet täpötavallisia duunareita. Itsestäni en taida sanoa mitään, miten se nyt oli – maailman nopein kaapissa kasvatettu?

 

Tietysti voisin toteuttaa uhkaukseni ja pysytellä vierailun ajan tukevasti päissäni... Taidan harkita asiaa.