Suomalainen sienilasagna

Lasagnelevyjä (olisipa pastakone ja tuoretta, nam...)

Kastike:
3 dl kuivattuja osittain murskattuja sieniä (suppilovahveroita, mustatorvisieniä, tatteja) - lisää vihenneksiä jos tahdot säästää sieniä (porkkana, palsternakka, lanttu tms. raasteena)
öljy 5 rkl
sipuli pilkottuna
4 valkosipulin kynttä murskattuna
½ tl currya
1 tl suolaa,

200 - 300 g juustoraastetta (mustaleimaa, parmesania, vaffaa ja hyvää, tässä ei kannata säästää)

muutama präiskähdys ketsuppia tai pienempi määrä tomaattipyrettä
mustapippuria maun mukaan

vettä ja kermapitoista ainetta kts. alla

Freesaa hetki öljyä, sipuleita, currya, lisää sienet ja niiden pehmitysvesi.
Anna kiehua pienellä tulella. Lisää ½ dl vehnäjauhoa tai leivänpalamurskaa (salainen aseeni). Keittele hetki. Lisää vettä 3 - 5 dl ja soijakermaa, kasviskermaa, kookosmaitoa 2-3 dl. Keittele.

Mausteiksi timjamia, rakuunaa (kestävät pienen keittelyn). Lisää juusto, jos tulee liian stydiä, lisää vettä, lämmitä, älä keitä.
Viimeiseksi oregano - sen jlk älä enää keitä.

Sitten vaan kasti, levyjä, kasti, levyjä ja päällimmäiseksi vähän vielä
juusoa. 200 C ja n. 40 min.

Nautiskele hivenen vetäytyneenä.