<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Työskentelen monikansallisessa yrityksessä, jossa rakastetaan lyhenteitä, etenkin kolmikirjaimisia. Viimeisin koulutus, joka lankesi minullekin kuni Manulle illallinen, oli 5S –koulutus. Lainaus suoraan kouluttajan jakamasta materiaalista ”5S-toimintamallin perusajatus on pitää työskentely-ympäristö siistinä ja järjestyksessä”. Sorttaa, Sijoittele, Siivoa, Standardisoi ja Sitoudu, kuten ne meillä oli todella näppärästi käännetty jaappanialaisesta alkutekstistä.

 

Idea on siis erittän hyvä, mutta millaisessa lastentarhassa tässä oikeastaan työskentelee, jos ihmiset tarvitsevat KOULUTUSTA pitääksensä työpisteensä kunnossa? Minä luulin, että se opetettiin jo ala-asteella viimeistään ellei äiti ollut hakannut sitä kalloon jo aikaisemmin.

 

Aionkin tehdä imperiumin vastaiskun ja lanseerata tässä ärtyneen anarkiaan taipuvaisen työntekijän vastineen kyseiselle koulutukselle. Chaos, disorder, and panic, my work here is done –projektini viisi ässää tulevat olemaan: Sotke, Suttaa, Sähellä, Sekoile, Sairasta. Jos ei tuolla saa lähiympäristöään tuskan valtaan ja aivan omaehtoisesti laittamaan paikkoja kuntoon, niin sitten on syytä kääntyä taas seuraavan konsulentin puoleen.

 

Muuten olen sitä mieltä, että Ameriikka on tuhottava.