<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pakkasen panema teema jatkuu, eilen sulatimme jääkaappipakastimen, johan tuo oli kaksi vuotta paikoillaan nakottanutkin. Ei sitä varmaan vieläkään olisi tarvinnut sulattaa, ellei yksi ystävistämme olisi kivenkovaa tahtonut tunkea sinne muutamaa kaljapulloa meille tullessaan. Kyllä hän muistaa, että ne ovat siellä, eivätkä ne kerkeä jäätyä, hän juo ne ennen sitä. No, joo. Arvatkaa vaan muistiko neito oluensa. Minä ne kaivelin pari päivää sen jälkeen sirpaleina ja hyhmänä pois pakastimen ylähyllyltä.

 

Voi muuten jäätynyt olut saada kuvottavan hajuefektin pakastimeen aikaiseksi, ei uskoisi äkkiseltään. Valitettavasti piti odottaa muutama kuukausi pakkasiin saakka, ennen kuin pääsimme tositoimiin. Hätiköidä ei kannattanut, pakkasessa nimittäin piileskelee kallisarvoinen lasti, viime kesänä ja syksynä kerätyt sienet. Monta kertaa olen kiitellyt niiden olemassaoloa, tuovat nimittäin kummasti jatketta ruokapöytään. Ja erinomaista sellaista! Itse asiassa syömme paremmin kuin keskivertosuomalainen, kiitos ruuanlaittotaitojemme sekä innostuksemme asiaan.

 

Pakkasen sulattaminen toi mieleeni opiskeluajat joskus 80-luvun puolivälissä, kun silloisen ystävättäreni kanssa tartuimme opiskelukämpässämme tositoimeen yhtenä sunnuntai-iltana. Pakastimesta kun vielä löytyi joku hämäräperäinen anisviinapullo, sujui pakastimen sulattaminen enemmän kuin leppoisasti. Istuskelimme keittiön lattialla, tökimme pakastinta veitsillä ja muilla vaarallisilla esineillä, humalluimme ja kivaa oli.

 

Tulihan se pakastin sulatettua, mutta muistaakseni jouduimme baariin emmekä pääseet seuraavana päivänä suinkaan kouluun vaan sängyn pohjalle joidenkin omituisten nuorenmiehen roikaleiden kanssa... Mutta sellaistahan se opiskelu tahtoi silloin(kin) olla, kuitenkin valmistuimme ja pääsimme töihinkin.

 

Nyt ei kuitenkaan tullut juotua. Huomenna ehkä joutuu ottamaan kihlajaispäivän kunniaksi jonkun drinksun. Ja siitäpä tuli mieleeni, että tämähän on suorastaan sataprosenttinen vähennys alkoholinkulutukseemme, jos otetaan vain viikonloppuisin. Saa edes viikolla maksaparka levätä. Aamen.