<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Koska minulla ei ole mitään kirjoitettavaa, jaan kanssanne intohimoni. Rakastan ruuanlaittoa, jopa viikolla niiden tavallisten pöperöiden vääntämistä. Elän ruuansuojan kanssa, jonne kyllä uppoaa, siksi joudun tekemään lähes suurkeittiöannoksia. Mutta meillä syödään hyvin. Ja suhteellisen halvalla, paitsi viikonloppuisin.

 

Uuniseiti

 

2 x 400 g pakasteseitiä

loraus öljyä uunivuokaan

varsisellerin varsi ohuina suikaleina

pala purjoa

mustapippuria

currya

reilusti suolaa

sitruunamehua

 

Kastike

2 palaa kuivanutta vaaleata leipää morttelissa murskattuna

n. 30 g voita tai margariinia

5 dl vettä

2 tl joulusta jäänyttä dijon-sinappia, tavallinenkin kelpaa

100 g vahvaa sulatejuustoa (itse käytän Olympiaa, kun se on namia)

tilliä ja mausteita – itse käytän valmista kalamaustetta

loraus kermaa, jos on

 

Lado kalapalat vuodeltuun uunivuokaan, päälle mausteet, pilkotut purjo ja varsiselleri.

 

Sulata rasva pannulla, lisää murskattu leipä, pyörittele hetki. Lisää vesi, keittele. Lisää sulatejuusto ja kerma. Anna juuston sulaa, lisää mausteet, kaada kalan päälle.

 

Uuni 200 C ja 40 minuuttia. Lisäkkeenä käy riisi tai peruna maun mukaan. Hyvää ja vielä parempaa seuraavana päivänä, siksi kannattaa tehdä iso satsi. Eikä ole edes mitekään tolkuttoman rasvaista evästä.

 

Ettekö muka pakasteseitistäkin saa syötävää!