<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pariskunta oli sopinut kerran vuodessa menevänsä yöksi hotelliin, syödä ulkona ja viettää muutenkin hemmottelun täyteisen viikonlopun. Kaikki näyttikin hyvältä, neljän tähden hotellista oli businessluokan huone varattuna ja nimekkäästä ravintolasta pöytä varattuna.

 

Viikonlopun tarkoitus alkoi hämärtyä heti aamusta, kun vaimo herätessään kumosi kaksi krapulakaljaa naamaansa ennen kuin sai itseään edes kunnolla hereille. Mies pakkasi viikonloppukassia, ja pelkäsi pahinta. Jo bussissa alkoi vinkuminen ja marina; nainen tahtoi heti baariin, tai ainakin minibaarista teräviä. Sen mies sai torjuttua kertomalla, että hänellä oli pieni näkäräispullo mukanaan, siitä he molemmat saisivat terävät sen jälkeen kun olisi kirjauduttu sisälle.

 

Huone ei ollut vielä valmis, siitä vaimo sai tekosyyn ottaa lobbybaarissa oluen. Huoneeseen päästyään hän kuitenkin oli valmis kumoamaan myös puolisonsa lupaaman juoman. Mies houkutteli naisen pois minibaarilta lupaamalla, että he kävisivät yksillä läheisessä pubissa. Siellä vaimo ei tietenkään tyytynyt vain olueeseen, vaan pitipä ottaa jälleen yksi teräväkin.

 

Ostoskierros nousuhumalaisen naisen kanssa oli yhtä helvettiä, hän tahtoi kaiken, vaikka tiesi hyvin, etteivät taloudelliset resurssit sitä olisi sallineet, etenkin kun luvassa oli vielä ravintolaillallinen. Alkossa mies päätteli, että oli kuitenkin parempi antaa naisen noukkia pullot mukaansa sieltä kuin minibaarista.

 

Hotellihuoneessa nainen jatkoi juomista, sillä välin kun mies valmistautui iltaa varten, ajoi partansa, pesi hampaansa ja kävi suihkussa. Vaimo ravasi lobbybaarin ja huoneen välillä, koska hotellihuone oli savuton. Vihdoin tuli aika lähteä, nainen tunnusti matkalla olevansa ehkä hivenen liian päissään, mutta vakuutti, ettei mitään ongelmia tulisi. Hän kyllä osaisi käyttäytyä.

 

Rehvakkaasti nainen marssi ravintolaan sisälle. Hovi ohjasi heidät pöytään. Pariskunnalle oli varattu ravintolan takaosasta viehättävä kahden henkilön pöytä. Tarjoilija tuli hakemaan aperitiivitilauksen, nainen innostui tilaamaan tuplan. Kun tarjoilija toi juomat, vaimon mielestä pöydän kyntttiläkin oli liian pieni, hän tahtoi pöytään suuremman kynttilän ja mitä hän tahtoi syödä. Peruskäytöstavat alkoivat olla hakusessa.

 

Alkuruoka saapui, vaimo tilasi lisää olutta. Hän sekaantui viereisten pöytäseurueiden keskusteluun useampaan otteeseen, puoliso yritti houkutella häntä puhumaan kanssaan, yritti sotkea vaimon ajatukset itseensä. Mutta turhaan. Myös tarjoilija sai osansa, kun hän ryhtyi vaatimaan lisää miestä väkevämpää. Tarjoilija kuitenkin viileän tyylikkäästi hoiti tilanteen ja ehdotti, että niitä katsottaisiin pääruuan jälkeen. Mies tunsi häpeän hien valuvan pitkin ohimoitaan.

 

Pääruuan mies pureskeli enää paljon maistelematta. Hän ylläpiti keskustelua, josta ei jäänyt jälkeäkään hänen päähänsä, kyseli asioita, joista tiesi vaimon innostuvan ja puhuvan pitkään. Laskun hän maksoi yhdessä tuumin tarjoilijan avustuksella pikavauhtia, ennen kuin nainen kerkesi ryhtyä tilaamaan lisää alkoholia jälkiruuaksi. Kadulla odottaessaan perässä kompuroivaa puolisoaan hän nieleskeli raivoa, joka sumensi hänen näkökenttänsä.

 

Kun vaimo kompuroi ulos, mies ilmoitti, että ilta hänen kohdaltaan oli ohitse. Hän tahtoi hotelliin. Nainen nosti pankkiautomaatilta rahaa ja ilmoitti menevänsä mihin tahansa baariin, johon pääsisi sisälle ja ärisi samalla, ettei kuitenkaan pääsisi minnekään yksin, joka tietenkin oli tarjoiluhenkilökunnan vika. Tai sitten puolison, joka ei lähtenyt hänen mukaansa. Siinähän ei ollut mitään vikaa, että hän horjui ja hoipersi, sopersi ja toisti itseään.

 

Pari tuntia mies lepuutti hermojaan, kun känninen typertyneen virnottava vaimo ilmestyi huoneen oven taakse eikä saanut ovea auki. Häneltä oli lopetettu tarjoilu lobbybaarissakin. Sen jälkeen nainen könysi milloin sängyssä, milloin lattialla, milloin käytävässä, hän huusi ja kaateli alkoholia lattialle ja sänkyyn. Mies yritti pysyä rauhallisena ja vuoronperään katsoi tvtä ja pyyhki lattioita. Hän tiesi, että jos hän nyt reagoisi negatiivisesti, haukkuisi tai kritisoisi, seurauksena olisi totaalinen hävitys, pullojen ja kenties huonekalujen rikkominen. Vihdoin puolilta öin vaimo nukahti, mies piilotti loput pullot, ettei vaimo voisi herätessään jatkaa juomista. Hän tiesi kuitenkin kokemuksesta, että krapularyyppy oli syytä jättää, muuten huuto olisi kamala.

 

Vielä teki vaimon sekava alitajunta viimeisen hyökkäyksensä, hän tipahti lattialle unissaan ja jatkoi väkivaltaisen unen näkemistä. Hän huusi miestään tulemaan heti pois sängystä, koska hän oli tulilinjalla. Mies puheli rauhoittavasti, ihme kyllä nainen nukahti lattialle. Mies pysyi hereillä vielä tunnin verran. Ulkona alkoi sarastaa, kun hän vihdoin sai unen päästä kiinni. Ennen unen tuloa mies pohti oliko suhteessa enää mitään parannettavaa vai pitäisikö hänen pelastaa itsensä.