<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kyllä taas sydän hytkähti, kun kuului kovaääninen komento takaani junassa ”Katsotaan kaikkien matkaliput!”. Vaikka lippuni on voimassa heinäkuulle loman alkuun saakka, siitä huolimatta alkoivat pienet hikikarpalot kohota otsalle. Ei olisi minusta matkustamaan pummilla, sydän ei kestäisi moista jännitystä.

 

On se ihme juttu, nytkin junavaunun viidestä matkustajasta kahdella oli kortti ja kolme sai sakot. Yllättävän paljon ihmiset luottavat siihen, ettei tarkastus satu omalle kohdalle. Kun miettii, että seutulipun hinta on noin 2,45 päivässä, niin enpä paljon paremmin voisi kuvitella rahoja sijoittavani. Se meillä asuva mies ajelee vanhalla autolla, johon meneee n. Eur 150lla bensaa kuukaudessa, vakuutusmaksut ja kaikki irto-osat päälle. Hullun hommaa täällä pääkaupunkiseudulla. Etenkin kun kouluun hyvinkin pääsisi myös julkisilla. Kun vain viitsisi lähteä.

 

Minähän rakastan julkista liikennettä, saa tulla kyselemään nimeä kaikkiin adresseihin bussien, junien, metrojen ja ratikoiden puolesta. Kun muuttaa jostain hevonhumpasta, jossa julkinen liikenne tarkoitti yhtä bussia tunnissa (ja sekin oli PALJON muihin verrattuna), niin osaa nauttia ja arvostaa sitä, ettei tarvitse palella kovin pitkään ennen kuin seuraava kulkuneuvo joka tapauksessa tulee.

 

Mutta että hyvä systeemi saataisiin vielä toimivammaksi, voisihan siihen pari juttua lisätä. Annetaan kaikille eläkeläisille ilmaiset liput. Työttömille liput samoin kuin opiskelijoille puoleen hintaan. Rakennetaan se metro, samoin uusi ratikkalinja, jatketaan M-junan rataa lentoasemalle ja nostetaan tarkastusmaksu vieläkin kalliimmaksi. Sakkoa vankeutta ja linnaa sellaisille ääliöille, jotka eivät tajua, että se on meidän kaikkien kukkarolla käymistä, jos jättää lippunsa maksamatta. Niih, siitäs saitte tänäkin aamuna!