<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Olen aina pitänyt kirjainlyhenteistä, paras niistä tänä aamuna olisi ollut SÄNKY, sinne nimittäin olisi kannattanut jäädä, ei ainakaan lähteä työmatkalle julkisilla. Mikä pleen kumma siellä julkisen liikenteen suunnittelijan päässä pyörii, kun juhannukselta pitää panna pelit seis ja ja pillit pussiin?

 

Sen ymmärrän, että kun koulut loppuvat, vuorovälejä harvennetaan. Mutta eikö teillä arvon herra ja rouva suunnittelijoilla käy mielessä, että ne samat kääpiöt kulkevat kesätöissä, jotkut jopa koko kesän. Nyt kun sitten muun muassa paljon mainostettu jokeribussinne kulkee kokonaista 3 kertaa tunnissa, voitte vain kuvitella että meillä on tiivis tunnelma. Enpä yhtään ihmettelisi vaikka bussikuskiparka joutuisi ajelemaan ohi muutaman pysäkin, kun kyytiin vain ei mahdu. Hei haloo, onko valoo? Jos sen jokerin on tarkoitus korvata metrot, raitioliikenne ja yksityisautoilu. Ei muuten tuolla taktiikalla pelitä.

 

Ja VR toinen hyväkäs, jos junavuoroja pitää harventaa, niin tehkää nyt sitten edes jonkinlaista yhteistyötä YTV:n kanssa. Nimimerkillä onpa kiva odottaa viisitoista minuuttia seuraavaa junaa – vaikka olisikin hyvä ilma.

 

Onko siellä suunnitteluosastolla kaikki lomalla koko kesän? Meillä täällä tavallisissa töissä lomat porrastetaan ja tulee meille kesätuuraajiakin. Voisi sanoa, että vain sydänheinäkuu on aikaa, jolloin tämä pulju hetkeksi hiljenee. Niin varmaan tapahtuu muuallakin, mutta melkoisen suuri määrä yrityksiä pyörii täysillä ihan kesästä huolimatta.

 

Jotta, pliis, ottakaa nyt järki käteen ja käykää vaikka vähän käyttämässä niitä vuorojanne, ehkä ensi kesänä asioita olisi helpompi suunnitella, ettei se näyttäisi hyvältä vain paperilla vaan myös joukkoliikenteessa matkustavan mielestä. On ne kesätuuraajatkin ihmisiä, pitää niidenkin töihin päästä.

 

Päätän räyh-raporttini täältä tähän. Tehkää jotain, muuttukaa aluksi vaikka ihmisinä.