Sääksjärvi on kiva paikka polttaa itsensä. Tänään siellä nähtiin valkoinen valas, joka kävi järvessä ainakin viisi kertaa. Sen valaan viime keväänä murtunut ranne/ evä on hirvittävän kipeä. Pitäisi varmaan käydä uimassa useammin, se tekisi paranemisprosessille julmetun hyvää. Nyt evää haudotaan kylmägeelillä ja siteellä. Vammainen valas, eikä edes valkea, vaan vaaleanpunainen. Tietysti.

Meillä asuva adhd-mies osaa olla raskas välillä. Etenkin kun se puhuu koko ajan, ja kaiken aikaa pitäisi tehdä jotain. Minä haluan valasolotilan väistyessä olla vain lahna. Nyt on liian kuuma tehdä mitään.

Muita huolenaiheita. Isäni on ottanut liikaa aurinkoa, sen aivot ovat taas nyrjähtäneet. Tämä viittaa siihen, että hänellä on maanisdepressiivisyyttä, ja se maanisuus hyökkää nykyään aina valon myötä kesäisin. Äitini, synnyttäjäni, saa hermoromahduksen, rytmihäiriöt ja masennuksen. Minä en enää jaksa ajatella asiaa aktiivisesti, vietin sen kanssa jo lapsuuteni ja nuoruuteni.

Muuten ei juurikaan paskempi päivä. Minä vaan en osaa vielä rentoutua, aamulla heräsin ennen seitsemää. Menin tosin taas uudelleen unille.