<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Menenkö työterveydenhoitajan pakeille? Valittaisinko tapahtuneesta työtapaturmasta? Olen nimittäin polttanut toisen käsivarteni ja poskeni auringossa. Läksin työkavereiden kanssa ulos syömään. Tein oikeastaan kaksi virhettä samassa paketissa. Ensinnäkin, minulla ei oikeastaan ole rahaa syödä työpaikkaruokalassamme, ja vielä vähemmän järkevää on mennä tekemään se aurinkoiselle terassille. Tai eihän siellä edes paista, pilvistä tai utuista tuo lähinnä on.

 

Minähän palan hetkessä. Aurinkosuojavoiteen kerroin on yleensä 30 tai enemmän, että voin edes hetkellisesti vierailla auringossa. Jännittävimpiä palovammojani ovat olleet mm. rakoille palaneet korvanlehdet, jakaus, nenä, jalkapöydät ja polvet. UV-turnauskestävyyteni on miinuksen puolella ilmeisesti.

 

Työpaikkaruokalamme tarjoama sapuska on hyvää, mutta valitettavasti minulla ei siihenkään enää nykyään ole varaa. Ei myöskään ole järkevää syödä kahta ateriaa päivässä, siinä ovat kohta pöksyt tiukoilla, niinpä lounaani koostuu yleensä lämmin kuppi –keitoista tai Elovenan maustetuista kaurapuuropusseista. Joskus harmittaa, kun ei voi käyttää työpaikkaruokalaa joka päivä, siellä on aivan uskomattoman hyvä salaattipöytä. Syön liian vähän vihanneksia.

 

Mutta sitten kun täällä töissä käy hyvin syömässä, niin tekisi mieli mennä työpöydän alle unille, edes sellaisille pienille tupluureille. Tässä saattaa vielä tulla otsaan qwerty-oireyhtymä.