Lupasin itselleni ja meillä asuvalle miehelle, että kerran lomani aikana lähdemme shoppailemaan ja kaupungille. Tänään on the päivä. Oletteko muuten huomanneet, miten englannin määräävä artikkeli on hiipinyt salakavalasti suomen kirjoitettuun ja puhuttuun kieleen? Joku firma mainostaa siideriään THE siiderinä. Jollakin on the leidi, eväs, auto, palvelu, baari, auto ja muutaman muu asia tarjolla. Kielipolisiit apua, täällä tarvitaan siivousta. Myös minun kielenkäytössäni.

Tarvitsen kesäkengät, siis sandaalit. Olen koko kesän kituuttanut vanhoilla sisäsandaaleillani, joiden korkkipohja alkaa nyt sanoa sopimuksensa irti. Aivan ymmärrettävää, mutta harmillista. Kävelykengät kun vain ovat liian kuumat kesäliikkumiseen. Sen lisäksi minun on pakko metsästää itselleni kaksi kesäpaitaa. Halvalla tietenkin.

Meillä on myös yhteen hotelliin lahjakortti. Se on vähän niin kuin ylläri tuolle meillä asuvalle miehelle. Aion viedä sen ulos syömään, sitten parin terassin kautta hotelliin. Jospa se toisi potkua tähän meidän eloomme tavalla jos toisellakin. Sitä paitsi minusta on mukavaa syödä aamulla hotellin aamupala - josta on ollut puhetta usempaan otteeseen. Minulla on jonkin sortin addiktio asiaan.

Odotan jännityksellä mikä tämän päivän pilaa. Ei meillä nimittäin yleensä asiat hyvin mene. Mutta ei se mitään - huomenna sitten taas täällä vänisen asiasta. Onpahan kirjoitettavaa...