<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Taas tuo saamarin nuoriso teki sen. Ensin lähdetään marssille hyvän asian puolesta, niin kuin eilen laillisten graffitien puolesta. Sitten joku osa ryhmää alkaa mielenosoituksen aikana RIKKOA ja TÖHRIÄ paikkoja. Hei haloo, onko valoo? Siellä taitaa porukan seassa piileksia jotain ammatticitysissejä, jotka tekevät mitä vain saadakseen oman kantansa asioista julkisuuteen. Ja se kanta taitaa olla jotenkin anarkismiin ja vandalismiin kallellaan. Minä en nyt sano, että ne kaksi olisivat sama asia, mutta onkohan se niinkään selvää nuorille?

 

En nyt ryhdy mitään anarkiaoppituntia pitämään, olenpahan itsekin jossain vaiheessa tunnustanut, että osa maailmankatsomuksestani on anarkistista, ei tämä yhteiskunta tällaisenaan niin viehko ole, etteikö sitä voisi jollain parantaa. Mutta ne kakarat saisi laittaa uudelleenkoulutukseen, jos tuolla tavoin kuvittelevat edistävänsä hyvää asiaa. Sillä marssilla meni lapsi pesuveden mukana, mitä siitä enää tämän jälkeen muistetaan? Tietysti ne suttaavat ja rikkovat ääliöt.

 

Graffitit nimittäin ovat mielestäni kansantaidetta. Minä en ymmärrä mikä ihmeen hinku päättäjillä on tuhota kaikki laillisesti aikanaan väännetyt graffitit. Malminkartanon juna-asema on hyvä esimerkki, samoin Itäväylän meluaita. Tuhottuja! Päälle maalattuja! Ei se mikään ihme, että nuoret ja eivät niin nuoret henkilöt maalaavat sitten muuanne. Jopa juniin. Siinähän ne ilahduttavat meitä kaikkia.

 

Tageja minä en ymmärrä, annan selkään jokaiselle, jonka saan kiinni vääntämästä sellaisia tyhmiä mustia koukeroita minnekään. Ei koiratkaan saa kuseskella minne vaan, saati sitten ihmiset piirrellä paskaa. Joku roti piirtelyssäkin.

 

Ja niitä koristeltuja sähköpömpeleitä saisi sitten levittää muuallekin, niin kuin lähiöihin, eikä ainoastaan keskustaan. Kiitos jo etukäteen.