Ei se tyhmä ole, joka yrittää, vaan se joka ei mitään testaa. Tämä tuli taas todistettua, kun kaupasta mukaan tarttui oranssin lapun tuotteena siskonmakkaroita. Keitto on tylsää ruokaa, etenkin kun juuri viime viikolla vetelimme nakkisoppaa, teki mieli käyttää oman maan kauniita perunoita ihan kuoriperunana. Joten ei kun testaamaan, miten siskonmakkara soveltuu kastikkeeseen.

kolme pientä sipulia
porkkana juustohöyläraasteena
pieni keltainen kesäkurpitsa (kuorittuna ja pilkottuna)
loraus öljyä pannulle
pippuri
suola
½ l vettä
kasvisliemikuutio
vajaa puolikas paketti voimakasta koskenlaskijajuustoa
500 g siskonmakkaraa
persiljaa

Pannulle sipulit, porkkanat ja kesäkurpitsa, kuullota viitisen minuuttia, älä paista mustaksi. Pippurit ja suola heti alkuvaiheessa mukaan. Sitten kasvisliemikuutio ja vesi perään, seuraavaksi juusto. Kun juusto on sulanut, puristele makkarat pois kuorista, tee mahdollisimman pieniä palleroita. Pallerot kypsyvät muutamassa minuutissa, hauduta hetki, lisää persilja. Tällä kertaa en laittanut mitään suurusta, sellaisenkin tuohon tietysti voi rakennella, jos haluaa enemmän kontekstia kastikkeeseen.

Jotta tuollaisen lounaan saa tänään meillä asuva mies. Varmaan samaa se saa päivälliseksikin. On niin vaikea saada hyvää ja pysyvää henkilökuntaa nykyään, tämä kokki nimittäin karkaa messuille ja sitten vähän huonoille teille.