<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Osui taas eilen illalla ilmaisjakelulärpykkä Vartista mielenkiintoinen, ei vain tunteita herättävä, ”lukijan lähettämä juttuvinkki” silmään. Siinä kerrottiin, ettei osassa Helsingin kaupungin vuokra-asuntoja ole jääkaappeja firman puolesta. Ei ole niin, me asumme sellaisessa residenssissä, ja se kirottu käytettynä ostettu jääkaappipakastin vei meidät lähes tulkoon vararikkoon aiheuttamalla julmetun kokoisen tasauslaskun viime keväänä. Helsingin kaupunki kuitenkin oli kommentoinut juttua, että aina perusparannusremontin yhteydessä tulevat myös uudet jääkaapit. Miksi meille ei tullut? Ja nyt ei saatana enää tarvitse tullakaan, sain juuri maksettua viimeisen erän uudesta upeasta Ariston-jääkaappipakastimesta, energialuokka A + ja kertakaikkiaan söpö! Giga-antista, hyvä palvelu ja miesmyyjä älysi ryhtyä myymään/ esittelemään vaihtoehtoja minulle, ei meillä asuvalle miehelle. Saatiin halvennustakin, no vähän.

 

Asiaan: Helsingin kaupungin ei tarvitse meidän vuokraamme enää nostaa sillä varjolla, että tarvitsisisimme uuden jääkaapin. Meillä on oma. Mutta vituttaapaahan vaan, että tältäkin huolelta ja rahanmenolta olisimme säästyneet, jos olisi rempan yhteydessä ihan oikeasti tullut jääkaappi firman puolesta. Sitten en olisi joutunut investoimaan kuin pakastimeen. Paska nakki.

 

Sata-lehdessä oli hyvä ”Toim.huom.” palsta, Henri Anundi kirjoitti kriittisen USA-kolumnin. Lukekaa. Perusideaksi voisi tiivistää, että hän mieluummin katsoo eurooppalaisia tissinvilautteluelokuvia kuin ameriikkalaista äksöniä. Niin minäkin. USA on maa, joka vetoaa teini-ikäiseen, mutta niin kuin sokerinhimo yleensä aikuistuessa muuttuu suolaisen himoksi, alkavat eurooppalaiset maat ja niiden kulttuuri viehättää aikuistuvaa ihmistä amerikan sokerihuurrettuja koulutappajia ja republikaaneja, ”so called” demokraatteja ja asehulluja enemmän. En voinut katsoa Michael Mooren Fahrenheit 9/11 -juttua loppuun kun kiihdyin siinä määrin, että olin jo liiskaamassa telkkaria lysyyn. Hyperventilaatiota.

 

Perskele, menisköön tänään Marketan kautta kotiin, ei kun Alkon. Sehän on perjantai.