Emme tänä vuonna onnistuneet tomatin kasvatuksessa. Saimme viisi pensastomaatin taimea ystävälliseltä palstanaapurilta - mutta liian myöhään. Emme myöskään lukeneet ohjeita netistä kuin ylimalkaisesti. Seurauksena oli tolkuton sato juuri ennen syyskuun pakkasöitä - tietysti vihreitä.

Raahasimme tomaatit kotiin ja taas plarasimme ohjeita. Vaikutti hyvältä idealta laittaa ne pussiin yhdessä omenien kanssa. Bad idea. Älä yritä kypsyttää hivenen kostuneita tomaatteja omenien kanssa jätesäkeissä. Saat homehtuneita tomaatteja ja kukkakärpäsiä. Kolmisen kiloa tomaatteja meni paperikassiin. Suljin suun pyykkipojilla. Ne tomaatit sitten kypsyivät ja näin niistä tuli tomaattikastike.

½ dl öljyä
2 tl punaista currytahnaa
1 tl inkivääritahnaa,
kunnon rapsaus chiliä, kypsennä hetki, lisää
5 sipulia
2 rkl sokeria, kuullota viitisen minuuttia
valkosipuli pienenä silppuna
iso porkkana aivan pienenä pilpurana (varmaan voisi lisätä muitakin, vaikka selleriä), keittele hiljakseen
kaltatut tomaatit (kolmisen kiloa niitä oli)
vettä saman verran
kasvisliemikuutio
kunnon loraus soijakastiketta
1 dl omenamehua, jos olisi ollut punkkua, olisin laittanut sitä
reilu rapsaus suolaa

Keittele ainakin 45 min matalalla lämmöllä. Purkita. Anna jäähtyä ennen kuin suljet kannet. Säilytä jääkaapissa tai viileässä. Taisin liioitella chilin kanssa. Mutta todennäköisesti loppupelissä tulen lisäämään kastikkeisiin käyttövaiheessa kermaa tai tuorejuustoa.

Siinä se. Nyt pitäisi hakata lisää purjoa pussiin. Ääh...