<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Suuressa firmassa on suuremmoisesti persoonia, eivätkä kaikki suinkaan aina ole suuremmoisia. Ihmiselämä ei varmaan koskaan lakkaa yllättämästä minua. Aina sattuu ja tapahtuu. Eräässä firmassa oli nuori komea eronnut ylempi toimihenkilö, piti huolen kunnostaan ja liikkui vielä oikeissa piireissä. Erään firman eräs myyntihenkilö ihastui komeaan toimihenkilöön, vaikka kotoa löytyivät kaksi pientä lasta, puoliso ja vastarakennettu omakotitalo.

 

Kaikkihan joskus ihastuvat. Jotkut jopa työpaikalla. Itselläni on ollut sääntö, että kuormasta ei syödä, ei edes firman kinkereissä eikä kolmen promillen tuubassa. Pari vuotta lasten kanssa kotona viettänyt ahdistunut rouvaparka taisi kuitenkin unohtaa tämän säännön. Hän ihastui. Jopa niin palavasti, että alkoi lähetellä toimihenkilölle henkilökohtaisia kirjeitä, tekstiviestejä, soitella. Ja ilmeisesti myös seurata.

 

Kun toimihenkilö oli saanut viestin, jossa kehuttiin hänen vapaa-ajallaan kantamaansa urheilulaukkua, otti hän yhteyttä rouvaan ja kertoi, että ellei seuraaminen ja viestiminen muissa kuin työasioissa loppuisi, olisi hänen pakko puhua yrityksen henkilöstöjohtajalle ja toimitusjohtajalle. Huumassa ja mielikuvitusmaailmassaan elävä rakastunut rouva kerkesi ennen, hän kertoi ensin henkilöstöjohtajalle, joka keskusteli asiasta daamin kanssa. Sovittiin, että hän yrittäisi siirtyä elämässään eteen päin ja keskittyä omaan perheeseensä.

 

Rakkaus on vahva voima, sen sai pikkurouva huomata. Sydämessä lillui edelleen vieraan miehen kuva. Vaikkei vieras mies edelleenkään ollut suostuvainen lähempään kanssakäymiseen. Lopulta tämä alkoi vaikuttaa työasiohinkin, rouva mokasi kuuden miljoonan dollarin tarjouksen lähettämisen. Kun toimitusjohtaja kysyi syytä, nainen kertoi sydämensä palavasta rakkaudesta, tunne oli niin voimakas, ettei enää kuulema työnteostakaan tahtonut tulla mitään.

 

Nyt eräässä firmassa mietitään vaihtoehtoja, voiko työterveyshuollon psykiatri tilanteelle mitään? Voiko draaman sankaritar itselleen jotain? Onko ylemmän toimihenkilön hankittava lähestymiskielto? Tapahtuuko mustasukkaisuusmurha? Saako rouvan puoliso asian selville? Pilaako rouva elämänsä vai ottaako hän sen haltuun? These questions and many more will be solved in the next episode of Soap. Stay tuned.