<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

...ettei tänään tulekaan lokoisa oloasu-perjantai, kun kotiin pääsee. Luvassa on ainakin yhden henkilön vierailu. Toisaalta siinä olisi aivan erinomainen tekosyy tehdä lasagnea. Se kun on kummitellut ajatuksissani koko viikon ajan. Ja sitten tietysti vähän punaviiniä ja pikkuisen jotain avec-juomaa ja ehkä muutama virkistävä virvoitusjuoma.

 

Viime yönä meillä asuva mies puristi käsivarteeni melkoisen rouhevan mustelman. Näki jotain unta, ilmeisesti vastustin pidätystä tai tein jotain muuta uhkaavaa. Ei ole kiva herätä kipuun. Sitten kun sain käpäläni pois pinteestä, kesti taas hetken, ennen kuin uni lähestyi minua. Meillä on vähän herkkä suhde; nukkumatti suuttuu tosi nopeasti, jos sitä häiritään kesken hommeleiden.

 

Meillä asuvan miehen vegaanitytär soitti eilen kaupasta. Hän aikoi tehdä pullaa, ja kysyi tarvitaanko siihen maitoa. Vastasin, että veteenkin voi tehdä, mutta toisaalta maitoon tulee parempi. BTW, onko kukaan tehnyt pullaa soija-, riisi- tai kauramaitoon? Hän tyytyi vastaukseen, ilmoitti tekevänsä laskiaispullia. Ihan kiva harrastus, mutta ilmeisesti joissakin asioissa voi myös vegaanisuudesta laistaa. Kysyin vielä varuilta, että onhan hän muistanut hiivan. Toisesta päästä kuului: Ai niin, kiitos muistutuksesta. Mietin vaan, että millaistahan pullaa siellä on tehty, on nimittäin tytär perinyt isänsä huonomuistisuuden.