<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Sain eräältä taholta tukisukat kokeiltavakseni kun valitin, että pakkaa olemaan turvotusta nilkoissa. Olen käyttänyt niitä enemmän tai vähemmän säännöllisesti parisen viikkoa. Turvotus nilkoista kyllä katosi, mutta oikean jalan päkiään on ilmestynyt juiliva kipu, joka etenkin iltapäivällä tahtoo lopettaa kävelyn kokonaan. Ja eilen illalla kun ne niin ihanan tuntuiset polvisukat kuorin koivistani, huomasin, että oikea nilkkakin on turvoksissa. Taitaa lymfanesteiden liikunta estyä. Taitavat jotain hermoakin puristaa. Taidan jättää ne vaatekaappiin odottamaan sitä, että pääsen joskus tulevassa rikkaassa ja harmonisessa elämässäni käyttää niitä lentosukkina. Hirmu hyvä ajatus!

 

Se on sitten kevät. Päivä on puoli tuntia pidempi kuin yö. Basilikat ovat jo suurilla sirkoilla, samoin keräsalaatti. Laventeli empii vielä. Kevätpaiväntasaus on muuten sanana ihana, samoin englanniksi; vernal equinox. Joku kai käyttää spring solstice sanaa. Solsticekin on sointuva sana, tulee mieleen Jethro Tull (svidun hämy...).

 

Volvoraasun ongelmat jatkuvat, nyt siitä oli katkennut matkamittarin ja nopeudennäytön vaijeri. Se ei sinänsä ole kallis, mutta ongelmana onkin se, että tuo ja muutama muu pikkujuttu (niin kuin käsijarrun vaijeri) pitää saada laitettua jollain pajalla, niin työhän siinä maksaa. Meillä asuva ei nimittäin osaa korjata autoja. En paheksu, pääsin vaan nuoruudessa oppimaan niin hyvälle kun oli isä, veli ja vielä yksi ystäväni (terveisiä Helmutille!), jotka olivat erinomaisen näppäriä käsistään, ja hoitelivat silloisen autoni ongelmat mennen tullen.