<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Minulla on iänikuinen lounasongelma. Että niin kuin mitä söisi töissä, kun kuitenkin tulee kotona tehtyä iltasella "oikea ruoka". Jos syö kaksi oikeaa ruokaa päivässä, tuppaa kilot lisääntymään. Istun työkseni koneella, vain hetkellisesti juoksen ympäri offiisia kieli vyön alla. Työpaikkaliikuntaa ei tule riittävästi.

 

Syön salaatteja, riisifrutteja, jugurttia, voileipiä, kaurapuuroannospussillisia ja lämmin kuppi-keittoja. Lämmin kuppi olisi oikeastaan ihan hyvä, kaloreita vähän ja kuitenkin suolaista ja lämmintä, mutta kun se on suutuntumaltaan ollut vähän turhankin suolaista, niin on viime aikoina tullut välteltyä niitä. Etenkin kun lääkärin määräyksestä sitä suolaa ei saisi kovin paljon vetää.

 

Viime viikolla tein vahingossa keksinnön. Jääkaapissa pönötti jostain salaattiannoksesta jäänyt raejuustopurkki puolillaan. Pihinä akkana ei antanut sisu periksi tunkea sitä roskikseen. Kaapista löytyi vielä yksi suolainen kuppikeitto. Minäpäs yhdistin nämä gourmet-ainekset (puolet jäljellä olleesta purkillisesta) ja katso! Ihme tapahtui, keitosta tuli syötävää, suorastaan hyvää. Raejuustohan ei sinänsä maistu juuri miltään, nyt se veti suolaa itseensä ja suli pikkuisen. Konteksti oli hyvä, maku parani myös keitossa.

 

Eilen testasin toisen keiton kanssa loput raejuustosta. Edelleen oli maukasta. Taidan lisätä evään lounaslistalleni vakituiseksi vieraaksi.