<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kuuntelin aamuteeveetä samalla kun kiskoin aamupillereita kitusiini ja vaatteita päälleni. Tamperelaisella ala-asteella on ollut tyttö- ja poikaluokkakokeilu, joka on valitettavasti loppumassa rahoituksen takia. Tarkoituksena on ollut tutkia miksi tyttöjen itseluottamus on heikkoa koulussa, vaikka he oppivat nopsaan, ja miksi poikien oppimistulokset ovat selkeästi huonommat kuin tytöillä. Tuloksiakin oli jo saavutettu, ainakin tyttöjen puolella (sen minä tietysti rekisteröin jopa unenpöpperössä), itseluottamus nousi kohisten.

 

Itselläni kun on vähän samanlainen kokemus tyttöluokasta. Lukiossa nimittäin sellaiselle pääsin, ja ainakin minä umpiujo ihmisen alku opin puhumaan, esiintymään, ja jopa pelleilemään julkisesti. Ja opin nopeasti, suorastaan ahmin tietoa. Siellä sai kasvun tilaa monellakin eri saralla. Minusta ei koskaan olisi tullut minä ilman sitä kokemusta.

 

Kylläpä on tyhmää, että hyvä kokeilu lopetetaan. Vaadin tyttö- ja poikaluokkia pakollisiksi aivan ympäri maata! Samassa koulussa nyt kuitenkin saavat puolestani olla. Heh.

 

Toinen naisten koulutukseen liittyvä uutinen oli sitten Planin julkaisemassa raportissa, jonka mukaan naisten koulutus lisää bruttokansantuotetta 0,3 prosentilla. Siinäpä on kolmannen maailman mailla haaste! Raportin mukaan ei täällä länsimaissakaan tyttöjen asemaa pääse hurraamaan, siksipä tuollaisia Olkahisen koulun tapaisia tutkimuksia pitäisi tukea ihan tosissaan ja ottaa kokemukset käyttöön mahdollisimman pikaiseen.

 

Mitenniin ei omassa elämässä tapahdu mitään mielenkiintoista? No kun ei vaan tapahdu, tätä samaa tämä vaan on. Elä (,kun olet nuori vielä!), mutta minne se nuoruus meni? Mineen kerennyt hyvästellä sitä kunnolla!