Viikonloppuna pääsin jo palstallekin. Kitkin rönsyt pois mansikkapenkistä, ruohon pois yrttiympyrästäni ja keräsin nokkosta (joka jotenkin on tullut varmaan kaikille jo selväksi, joten se siitä). Pitäisi saada maanmylläri kiinni, että saisi ajeltua palstan, sipulit ja perunat peltoon. Muuta ei vielä kannata laittaa, paleltuvat vain. Paitsi että nyt meillä on sellainen kasvihuoneputkilo. Sillä aion taistella kaneja, jänöjä ja rusakoita vastaan. Katan plokissa jo tarjosin palstaamme seuraavan metsästysaiheisen plokimiitin pitopaikaksi. Tarvitaan joku joka metsästää pupun ja joku joka tekee sen erittäin maukkaan kuuloisella reseptillä. Grillipaikkakin löytyy. Kuolema kaneille!

Meillä asuva kävi vilkaisemassa mitä oli jätetty yleiseen jakeluun yhdistyksen palstalle. Ja kappas vaan! Sieltä löytyi kovasti maa-artisokan mukuloita. Melkoinen pussi niitäkin lähti mukaan, pikapuoliin ne on saatava maahan, että pääsemme kokeilemaan sen kasvatusta. Tai ei kai siinä kummempaa kuin ettei yritä ennen aikojaan kerätä satoa, vasta joskus lokakuun puolivälin jälkeen.

En ole kokeillut ruuassakaan maa-artisokkkaa. Tai jonkun sosekeiton olen tainnut joskus tehdä. Nyt jo googelsin ties minkälaisia ohjeita. Kuola vaan roiskui suupielistä, kun luin niitä. Voi tätä jokakeväistä hulluuden puuskaa.

Ruuasta tuli mieleen, yritin päästä lähikauppaan eilen iltasella. Eipä onnistunut. Mikä helvetti siinä on, että kaiken maailman juhlapäivien aikaan ei pidetä kauppaa auki? Olisivat edes johdonmukaisia. Aina auki tai ei laisinkaan auki sunnuntaisin. Ulkopuolella hortoili moni muukin kauppa-aikeissa, mutta saamatta jäivät niin minun työevääni kuin kisakaljat setillä.