<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Illalla on luvassa höyryhengitystä. Nyt aamulla en kerennyt. Keuhkot täyttyvät pikkuhiljaa. Viime yönä keräsin sohvatyynytkin sänkyyn, että sain nostettua itseni istuvaan asentoon. Unien laatu ei ole paras mahdollinen. Huomenna jos tämä ei ole miksikään muuttunut, on pakko tilailla jotain lääkäriaikaa. Ei sieltä kuitenkaan mitään löydy, mutta onpahan tarkistettu, ennen kuin viikonloppu alkaa.

 

Ruokakin on ollut aivan tylsää. Meillä asuva kävi humalapäissään kaupassa sunnuntaina ja keräsi sieltä punaisten lappujen armeijan mukaansa. Minähän olin tietysti jo tehnyt ruokaa silloin (ricotta- ja rucolatäytteistä tuorepastaa ja bolognesekastiketta). Maanantaina oli pakko tehdä possun sisäfileestä kastike (oli viimeinen myyntipv käsillä) ja olihan siellä vielä joku savulohipalakin, jota meillä asuva on ansiokkaasti natustanut. Ongelma on siinä, että ruokaa on nyt ollut kaapissa niin paljon, että olemme joutuneet natustelemaan vanhoja pois. Eli samoja koko viikon. Vaikka ruuat periaattessa ovat hyviä, mielelläni tekisin vain päivän annoksen, ettei tulisi kyllästymisreaktiota.

 

Taitaa käydä niin, etten tänään syö mitään. Ei kyllä ole nälkäkään (olen siis vakavasti sairas...). Ja koska tästä tuli nyt tällainen antiruokapolkka, ohessa vastapainoksi lipstikkakeitolle ohje. On muuten jumalattoman hyvää! Tai jumalaisen hyvää oikeastaan, pitäisikö käydä pieni pullo valkkaria alkosta? Tämä voisi olla sairasteluruokaa.

 

Krapin lipstikkakeitto

 

500g maa-artisokka

500g rosamunda perunaa

1 sipuli

5 kynttä valkosipulia

1 pnt lipstikka

1dl valkoviiniä

vettä

4 dl kerma

suolaa, valkopippuria

voita

 

Kuori ja paloittele juurekset (halkasija n. 1 cm). Erottele lipstikasta lehdet ja hienonna ne terävällä veitsellä.

 

Freesaa juurekset voissa ja lisää viini sekä lipstikan varret. Lisää vettä niin, että juurekset peittyy ja keitä kypsäksi. Soseuta.

 

Lisää kerma ja kiehauta, lisää hienonnetut lipstikan lehdet ja mausta suolalla ja valkopippurilla.