<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Olenpa taas tämän viikon joutunut ihmettemään, miksi ihminen hakeutuu kansainväliseen myyntityöhön, jos on erittäin ruokarajoitteinen ja basiliskopelkoinen. Koomista kyllä, hygieeniatasoamme pelkäävä vieraamme tulee Intiasta. Vielä koomisempaa on, ettei hän luota suomalaisen keittiön vakuutuksiin siitä, ettei ruuassa ole käytetty lihaa, kananmunaa tai maitotuotteita. Vaikea tapaus. Parissa ravintolassa kokki on ollut isäntien mukaan ampumassa häntä, kun annokset ovat järkiään menneet takaisin keittiöön syystä tai toisesta. Ja sitten vieras-raasu valittaa päänsärkyä. Kyllähän päätä särkee, jos ei mitään uskalla syödä.

 

Sen lisäksi olen ihmetellyt kemikaaliotuotteiden eroja. Verenpainelääkkeeni punastuttaa kasvot melko perusteellisesti. En kyllä ennen sitäkään ole mikään hienohipiäisten sukua ja huonetta ollut. Tässä päivänä muutamana menin sitten oikein Sokoksen kemppariosastolle. Minua ainakin pelottavat ne laitetut ja hajustetut myyjät. Onneksi Joe Blascon osastolla oli nuoria ja lähestyttäviä neitosia.

 

Kun selitin ongelmani, tai oikeastaan näytin sen (en ollut meikannut laisinkaan sinne mennessäni) neiti ymmärsi heti yskän ja löysi oikean aineen. Minulla on nyt virallisesti niin kallis meikkivoide (Ultrabase Creme Foudation, Natural Beige 1), etten ole uskaltanut meillä asuvalle edes kertoa mitä se maksoi. En itsekään uskalla ajatella sen hintaa, toivon vain, että se lupauksen mukaan kestää vuoden. Mutta on se hyvä. Näytän ihan ihmiseltä.

 

Kolmas ihmettelyn aihe on tämä lämpö. Palstalla on saanut juosta taajaan kastelemassa kaikenlaista. Mutta mansikka kukkii ja on jo pienillä raakileillakin. Perunatkin ovat komeasti nousseet. Sisällä on onneksi viileätä, meillä on ihana vaahtera juuri parvekkeen edessä, sen välistä aurinko pilkahtelee mukavasti, mutta ei kuumenna koko residenssiä. Harmittaa lähteä, mutta meillä asuva on vakaasti sitä mieltä, että hänen on vaikeampi saada asuntoa kuin minun. Tottahan se on. Kai. En jaksa tapella, ihmettelen vaan.