Minä varnaan joskus olen horissut, että tällainen löytyy blogistani, mutta enpäs näköjään ole koskaan tätä julkaissutkaan. Olkaa hyvä

Suomalainen tattilasagne

3 dl kuivattuja osittain murskattuja sieniä - lisää vihenneksiä jos tahdot
säästää sieniä (porkkana, palsternakka, lanttu tms. raasteena)
öljy 5 rkl
sipuli
4 valkosipulin kynttä murskattuna
½ tl currya
2 dl soijakermaa
3-5 dl vettä
1 tl suolaa
mustapippuria maun mukkaan
vahvaa juustoraastetta (itse tykkään mustaleimasta tai parmesanista)

Laita sienet likoamaan (n. 10 min). Sieniksi käyvät tattien lisäksi erittäin hyvin myös suppilovahverot.

Freesaa hetki öljyä, sipuleita, mahdollisia vihannesraasteita, currya, lisää sienet ja niiden pehmitysvesi.
Anna kiehua pienellä tulella.

Lisää ½ dl vehnäjauhoa tai leivänpalamurskaa (salainen aseeni). Keittele hetki. Lisää vettä 3 - 5 dl ja soijakermaa (tai kasviskermaa, kookosmaitoa). Keittele.

Mausteiksi timjamia, rakuunaa (kestävät pienen keittelyn).
lisää juusto, jos tulee liian stydiä, lisää vettä, lämmitä.
Viimeiseksi oregano - sen jlk älä enää keitä.

Sitten vaan kasti, levyjä, kasti, levyjä ja päällimmäiseksi vähän vielä
juusoa. Uuniin 200 C ja n. 40 min. Kannattaa varautua siihen, ettei tätä syödä enää seuraavana päivänä, se katoaa kylmänäkin liedeltä, uskokaa pois.