Retkeilin sitten eilen Pihlajamäkeen. Hortoilin Pihlajiston kautta. Siellä oli lähes pelottavaa, alkoholisoitunutta sakkia siellä täällä laumoissa pitkin katuja. Kaikki ulkoiluttivat mäyräkoiria. En kuitenkaan vähästä säikähtänyt vaan seurasin Reittioppaan ohjeita ja päädyin puistoon (Pihlajalaaksoon), jossa joku ihan oikeasti töräytteli saksofonia.

Kysyin neuvoa parilta hörhöltä, yhdelta puistotyöntekijältä, eläkeläispariskunnalta, joka ei osannutkaan suomea ja joltain kiireiseltä ja töykeältä naisihmiseltä, joka ei edes suostunut sanomaan kadunnimeä. Parhaat neuvot tulivat hörhöseltältä, joka lähes kädestä pitäen johdatti minut pois metsän siimeksestä. Peruin heti pahat ajatukseni Pihlajiston katuasukeista.

Aikani hortoiltua oikea katu ja talo löytyivät. Asunnossakin oli näyttäjä paikalla. Se olikin jo lähes tyhjä, sain tosi hyvän kuvan kaikesta. SE OLI AIVAN USKOMATTOMAN IHANA JA KAUNIS ASUNTO. Vaaleat ehjät puhtaat pinnat, vaaleanharmaa EHJÄ muovimatto, kaappitilaa, söpö pieni lasitettu parveke. Keittiöön mahtuu pieni pöytä. Ja jos olisin ollut kiinteistöfirman edustaja, möisin sen merinäköalallisena, kaukaa siintää Vanhankaupungin lahti upeasta lähes koko seinän mittaisesta näköalaikkunasta. Talon päädystä pääsee polkua pitkin Pihlajamäentielle, ja siitä vaikka minne! Parasta, että Viikin puolelle lähes naapuriin avataan Prisma!

Tähän asti olen keksinyt yhden huonon puolen, keittiössä on kaasu-uuni ja minä pelkään kaasua. Tiedän, että ruuanlaittoon se on aivan mahdottoman hyvä, mutta uunin kanssa kuulema saa harjoitella, ennen kuin onnistuu. Onko kenelläkään kokemuksia?

Ai niin ja aivan kuten Welhotar Malmilta ennusti, Helsingin kaupunkikin tarjoaa minulle asuntoa. Yksityiskohtia en vielä tiedä, koska jouduin pyytämään ne sähköpostiini (pienet padot olivat paikalla ja kuuntelivat tarkkaan). Mutta tiedänpähän sitten maanantaina. Mutta nyt tämä alkaa tuntua todelliselta. Pian olen omassa kodissa. Sitä ennen vain tuotan suurta surua. Siitä minä en pidä ja sen takia inhoan ja vihaan itseäni.

Edit. klo 19. Olen vähän tohkeissani, aion kokeilla saanko lisättyä tänne pohjapiirroksen, tosin peilikuvana. Tulee olemaan erittäin vaikea hyväksyä muita vaihtoehtoja tämän jälkeen. Tämä on niin söpö. Kiitos muuten kaikille kaasu-uunilohdutuksesta. Hyviä vinkkejä!
866453.jpg