<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Elämme jännittäviä aikoja. En edes kaupungin vuokrataloissa ole tällaiseen törmännyt. Pesuhuoneessa, tarkemmin sanottuna pesukoneessa kukkii. Sen kukan nimi on home. Ilmeisesti kukaan ei ole kokenut tarpeelliseksi kertoa isännöitsijälle, että siivouksesta vastaava ei sitten koskaan ole puhdistanut pesukonetta. Esipesulokerosta roikkuvat rihmakkeet, joista pienen pienet homeitiöt kaiken aikaa kulkeutuvat kaikkialle ja jokaisen pesun yhteydessä.

 

Edessä on taas soitto isännöitsijälle. Minusta taitaa tulla tähän taloyhtiöön melkoinen riivinrauta, maine kasvaa vielä siinäkin vaiheessa, kun kunnia on jo mennyt. Voi vide.

 

Pyykit oli pakko pestä kuitenkin. Valitsin kuumat ohjelmat ilman esipesua. Varsinaisen pesun laatikko oli vielä toistaiseksi säästynyt. Ajattelin, että ainahan voin ehdottaa taloyhtiölle, että minä huolehdin koneen puhdistamisesta vaikkapa kerran kuukaudessa – kun vaan antavat vaikkapa saunavuorot ilman korvausta. Mielestäni aivan toimiva suunnitelma. Eihän puhdistaminen suuria vaadi. Desinfiointiainetta, tyhjänä pyöräytyksen ja suihkuttelua. Ensimmäisellä kerralla perusteellista hankaamista ja hinkkaamista. Saa sitten nähdä mikä on isännöintitoimiston vastaus.

 

Toinen vaihtoehto on terveystarkastaja. Tuskin kukaan häntä tahtoo nuuskuttelemaan nurkkiin.

 

Muuta ohjelmaa viikonlopulle – Luonnonvoima tulee syömään ja saunomaan ennen työvuoroaan. Sen lisäksi alustavasti suunnittelimme sunnuntaille sieniretkeä. Katsotaan nyt kuinka käy. Hänhän on mukava mies selvinpäin. Ja kuka hullu minun kanssani muuten täällä sieneen lähtisi?