<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Olen taas pikkusen viisaampi tänä aamuna. Luin Metro-lehdestä, että VAIN 43 prosenttia suomalaisista käyttää heijastinta! Jutussa vielä jaksettiin päivitellä, miten hyvä prosentti on, kun se on ollut monta vuotta 30. Hei haloo! Pöyristyttävää!

 

Minä luulin, että lähes kaikki ymmärtävät käyttää heijastinta, etenkin sellaiset kaverit, jotka astuvat autosta ulos. Heillähän on näköalapaikka seurata mikä on ero heijastinta käyttävän ja käyttämättömän jalankulkijan näkyvyydellä. Jalankulkijalle heijastin on maailman halvin henkivakuutus. Kannattaa käyttää, elää pidempään!

 

Itselläni onkin tänä talvena siunaantunut kaksi erityisen hyvää heijastinta. Toinen on sellainen puuhelmillä varustettu lumihiutale ja toinen sellainen räikyvän keltainen kolmio, jonka erikoisuutena on taskulamppu, ihanan kirkas pikkuledi, jota käytän etenkin kun vien roskia iltasella pimeään roskakatokseen. Hirmu kätevä! Ja molemmissa boonuksena kiinnityssysteemi, jonka avulla ne saa nopeasti siirrettyä takista tai laukusta toiseen.

 

Ajatelkaas nyt itsekin, satujatar-täti joutuu ajamaan autolla ainakin vielä pari kertaa ennen joulua. Joko täti on kertonut, ettei tädillä ole juurikaan hämäränäköä ja stereonäkökin puuttuu täysin. Arvatkaas näkeekö täti teitin, jos ei ole heijastinta. Ei näe, voin sanoa. Ellette tahdo kuolla pikaisesti, hankkikaan heijastin. Ainakin pääkaupunkiseudulla.