<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Motti-kissa on kotiutunut talouteeni erittäin hyvin. Myös vieraat hän on vastaanottanut erittäin leppoisasti ja leikkisästi. Lauantaisten kinkereiden aikan Motti suorastaan riehaantui, kun Välispiikki ryhtyi häntä leikittämään. Siinä kuulkaa sammuteltiin valoja ja esitettiin riehakas tankotanssi pöytälamppuni jalalla. On se vaan kiva, kun on oma lemmikki. Rauhallinen ja hiljainen enimmäkseen.
Laiskan kokin kanasalaatti
4 kananrintafilettä
Marinadi:
Loraus öljyä
Loraus soijaa (ihan saa olla reilu, kun en laittanut suolaa)
Loraus balsamicoa
Juoksevaa hunajaa
Reilu rapsaus jeeraa (olisivat varmaan sopineet mukaan kardemumma, kaneli ja neilikkakin)
Maustepaprikaa
Mustapippuria
Rakuunaa
Timjamia
Laita marinadiainekset pussiin, rintafileet mukaan ja pussin suu kiinni. Anna maustua parisen tuntia jääkaapissa, välillä kääntele fileitä.
Revi salaatti (olisitte nähneet, kuinka henkevän keskustelun saa aikaiseksi, revitäänkö vai pilkotaanko salaatti veitsellä...). Meillä oli rucolaa, lehtisalaattia ja tammenlehväsalaattia. Ai niin ja tuoretta basilikaa.
Pilko sekaan tomaatti, kurkku, paprika. Paahda pinjansiemeniä pannulla ja viskaa salaattiastiaan. Paista kananrinnat, suolaa ja tarjoa. Salaatinkastikkeena käytimme pelkää balsamicoa, suolaa ja pippuria suoraan lautaselle. Laiskan kokin salaatti tämä on siksi, että pistin vieraat hommiin ja itse vain katselin päältä. Panokseni lauantain ruokalistaan oli kananrintojen marinointi.