<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Puutarhaosastomme tiedottaa. Olemme eristäneet suomalaisesta luumutomaatista kymmenkunta siementä ja tunkeneet ne multaan. Purkin teimme uusiokäytöllisesti 1 ½ l maitopurkista. Odottelemme pieniä tomaatintaimia pikapuoliin. Todella pieniä. Toivomme niiden saavuttavan kuitenkin parveketomaatilta vaadittavan pituuden ja vahvuuden. Sitten heitä odottavat ensin viileät päivät ja myöhemmin yöt koulinnan ja ulkoruokinnan merkeissä.

 

Varmaan jättäydyn tänä kesänä pois Luonnonvoiman palstan viljelystä. Toisaalta riippuu siitä, mikä on hänen suhtautumisensa asiaan, voisin jopa hommaan osallistuakin. Että jos hän sitoutuu hoitamaan ja kastelemaan sen enimmäkseen, kun kerta asustelee lähistöllä. Suurimmalta osin aion kuitenkin harrastaa parvekekasvatusta. Se tulee olemaan haasteellinen tehtävä, etelään antava parveke on kuin pätsi. Pitää kehittää jotain verhoa eteen. Joku säleikkö olisi varmaan hyvä, mutta millä ihmeen ilveellä minä sen kiinnitän, kun kaiteen edessä ovat lasit? Hyviä vinkkejä, anyone?

 

Eli tänä vuonna luvassa vain yrttejä ja kukkasia. Siitä on hyvä aloittaa.

 

Olen ilmeisesti säikytellyt lukijani huutoraivokohtauksillani kommenttiloodassa niin perusteellisesti, ettei kenelläkään enää ole minulle mitään sanottavaa. Paitsi Zimolla ja Polgalla. Kuitenkin lukijamäärä lähentelee reilua sataa päivässä. Kai minä sitten kirjoittelen niin tylsiä, ettei kukaan vaan keksi niihin mitään fiksua sanottavaa. Elekää nyt, ei tämä mitään jumalan sanaa ole kuitenkaan.