<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kun tiistainen shoppailuintoni lievästi sanottuna laantui, päätin eilen ottaa vahingon takaisin. Nyt on residenssissäni kuusi viinilasia, ehtaa tsekkiläistä, niissä lukee bohemian ja reunat kilahtelevat. Todennäköisesti ensimmäisessä pesussa menevät ensimmäiset kaksi pirstaleiksi, mutta kun halvalla sain, niin otin. Otin vetomitallisesti välimuodon, joka sopii sekä valkoiselle että punaiselle, kun ei ryhdy snobbailemaan. Ette muuten arvaakaan mitä kaikkea koti-nimisestä paikasta vielä puuttuu. Ja miten monta kertaa minäkin onneton olen uudelleen hankkinut kaiken. Mutta miten hyvin kotona viihdyn!

 

Tänään pääsen vierailulle Fazerilaan, harvinainen tapahtuma, kun ei omia kääpiöitä ole. Ja lapsenakaan ei meiltä saakka pääkaupunkiseudulle mitään luokkaretkiä tehty, hyvä kun pääsimme kotiseutumuseoon. Sinnekin taisimme pyöräillä. Muutenkin ennen oli paljon köyhempää kuin nykyään. Ja huonommin asiat. Mitään ei ikinä saanut, käpylehmätkin piti tehdä itse. Kukaan ei hakenut ja tuonut harrastusten parista/ pariin. Itse joutui jopa omansa keksimään (ihmekös minulla ei lukemista ja päiväkirjan kirjoittamista kummempia harrasteita ollutkaan, ei kun, kokeilinhan minä partiota pioneerien lisäksi, molemmat jäivät aatteellisen sitoutumattomista syistä). Olen siis vastakkaista ajatuskantaa kuin toiset, ne, jotka sanovat, että ennen oli paremmin. Hah.

 

Tässäpä pientä aktiviteettia lukijoille. teillä on nyt muutama viikko aikaa lähestyä minua kysymyksillä. Kaikki mitä aina olette tahtoneet tietää satujatar-raasusta, mutta ette ole tohtineet kysyä. Lupaan vastata tuhannennessa postauksessani. Kysymyksiä voitte laittaa sähköpostiin taikka kommenttilooraan. Täysin itsekkäästi aion valita vastattavat kysymykset, mielestäni parhaan kysymyksen kysyjälle lupaan tarjota ruuat, juomaa ja saunan viehättävän seurani lisäksi. Motti-kissan vielä yöseuraksi, jos kauempaa tullaan. Palkinnosta saa myös kieltäytyä. Eikö olekin ihana kilapilu? Kyllä nyt kannattaa kysyä!

 

Ja jos kukaan ei kysy mitään, ingenting jöör nookonting, sitten jatketaan näillä samoilla eväillä. Keksin jotain muuta.