<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Olipas raflaava otsikko. Eihän minusta, blondista, voi tulla jumalaisen kaunista tummaa Nigellaa. Mutta Nigellalla on kaasu-uuni. Tuli päivänä muutamana vierailulla seurattua viimeistä osaa jouluerikoisista, Nigella kylvetti kalkkunaa. Sen jälkeen hän teki leipäkastiketta (?) ja piparkakkotäytettä (?!). On se hurja! Kone! Ja kuulema sexy kone miesten mieleen. Minä hänestä tiijjä – ihan on ihmisen näköinen.

 

Mutta asiaan. Gasumin ehjäkorjaaja-setä oli poikennut residenssissäni perjantaina. En minä ollut väärässä, vaihtoon menee koko hella. Jotain vikaa siinä siis on. Valitettavasti en ollut paikalla haastelemassa herran kanssa. En tule olemaan paikalla silloinkaan, kun uutta paikalleen veivataan. Harmi. Se olisi ollut mielenkiintoista. Ja ehkä vähän vaarallistakin.

 

Lopputulema kuitenkin on, että tammikuun puolivälin jälkeen minulta pitäisi löytyä toimiva uuni. Olkoonkin sitten kaasumalli. Kai sen kanssa tulee toimeen. Arvon täällä, mitä teen ensimmäiseksi. Sämpylöitä. Tai sitten sipulikeittoleipää. Voi olla, että teen ihan klassista makaronilaatikkoa. Tai ehkä käristyspataa. Entäs jos väkertäisin ihan klassisen uunikalan? Paahdettuja vihanneksia? Joku kakkukin voisi olla kiva, tai pasteijoita. Entäs jos tekisin loppuneen joulun kunniaksi joulutorttuja? Vai uittaisinko kalkkunaa Nigellan tapaan, ja veivaisin sen uuniin?

 

On sekin hieno asia, että saan pakastimen ilmeisesti tänä iltana. Näyttää siltä, että parin viikon päästä säilytystila on tarpeen.