<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Minun piti jo parisen päivää sitten kehua yksi mies. Se mies tekee nimittäin ihmeitä.

 

Jos olisin rikas, minulla olisi miljoona paria kenkiä. Mutta koska en ole rikas, vaan aika köyhä, minulta löytyvät työperäiseen talvikäyttöön yhdet talvinilkkurit ja toiset jokakelinnilkkurit, jotka ostin syksyllä (ne trumpettikantaiset). Halvathan ne jokakelinkengät olivat, mutta jotenkin harmitti, kun kannasta oli takaa lohjennut palanen ja sain pelätä kaiken aikaa, että milloin kuuluu lopullinen snapcrackle ja pop. Päätin kokeilla suutaria.

 

Malmille siis, valitettavasti Pihliksestä en ole suutaria paikallistanut mistään. Ala-Malmin pikasuutari yritti tarjota minulle brutaalia ratkaisua. Hänen konstinsa olisivat riittäneet molempien kantojen katkaisuun lohkeaman kohdalta. Kauhuissani pakenin paikalta ja suunnittelin tunkevani vaikka itse kannat täyteen massaa ja maalaavani ne mustiksi. Olin jo heittää kengät kaivoon, kun bussi meni sopivasti nenäni edestä ja päätin vielä poiketa Ylä-Malmin puolella kuulemassa toisen tuomion.

 

Olipa hyvä, että menin. Herra suutari sanoi, ettei kannan korjaaminen ole mikään ongelma. Että se onnistuisi hyvinkin. Hinta-arviokaan ei pahalta kuulostanut. Niinpä jätin kengät hoitoon. Ja millaista hoitoa ne saivatkin! Hyvää! Ja halvalla! Uudet korkolaput ja korjattu kanta, vain eur 15! Harmi kun tyypillä ei ole nettisivuja, nyt saisi ilmaisen mainoksen. Varmaan pitää kertoa osoite silkasta kiitollisuudesta.

 

Jos olet nainen, joka tahtoo huolehtia kengistään, käytä Malmin suutaria! Osoite ohessa:

Malmin Suutari

(09)385 7772

Kirkonkyläntie 8

00700 Helsinki

Avoinna myös lauantaisin klo 13een.

 

Jokaisella naisella pitää olla luottokampaajan lisäksi luottosuutari. Olen näköjään parempi löytämään suutareita kuin kampaajia. Tukkaongelma on edelleen olemassa ja voi hyvin. Tukka kasvaa (ja voi hyvin, sekin).