<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Teki mieli maustettua ruokaa ulkoilun päälle, mutta teki mieli myös kalaa. Ratkaisin asian epäortodoksisella chili-rucola-kylmäsavulohipastalla. Tein ruuasta niin tulista, että vesi lensi silmistä ja otsasta. Mitäs möivät Prisma-kaupassa tuoreita thaichilejä, tulisuusaste 8.
Taidan antaa teille sellaisen normaali-ihmisen kestettävän version, mutta sulkuihin laitan omat määräni.
Tulinen rucola-kylmäsavulohikastike pastalle
Iso punasipuli silppuna
½ valkosipuli silputtuna
1 cm inkivääriä silputtuna (itse laitoin viiriäisenmunan kokoinen palleron)
1 keskikokoinen chili ilman siemeniä silputtuna (laitoin kaksi siemenineen, hullu)
Öljyä pannulle
Suolaa maun mukaan
1 rkl hunajaa
Muutama rkl limen mehua
Kolmen juuston ruokakerma, vettä n. 1 dl
Puoli rasiallista rucolaa silputtuna
150 g savulohta
Tuorepastaa (käytin pinaattista, kun se on niin sievän vihreää)
Kaada kuumalle pannulle öljy, lisää sipulit, inkivääri ja chili. Herättele hetki, laske lämpöä radikaalisti, tarkoitus on laiskistuttaa sipuli, ei ruskistaa sitä. Ropsauttele suola ja kaatele hunaja joukkoon, jatka pyörittelyä. Ripsauta limemehu keitoksen päälle ja vielä pyöräytä pari kertaa, ennen kuin lorautat kerman ja nekanhuuhteluvedet niskaan. Hauduta sen aikaa, kun saat pastaveden kiehumaan ja pastan sekaan (tuorepasta kypsyy muutamassa minuutissa).
Sammuta liesi kastikkeen alta, lisää rucola ja silputtu kylmäsavulohi. Kaada vesi pastasta ja sitten vain annos lautaselle. Jos tässä olisi kuva, siinä olisi pasta-kastikeannoksen päälle aseteltu mediasexikkäästi muutama ruukkolan kasvanto, viereen olisin tietenkin tehnyt jonkun söpön uunitetun kirsikkatomaattihässäkän. Ja raapaissut ehkä vielä kauniita pecorino-lastusia päälle. Nyt kun olin aivan itse syömätouhuissa, väänsin vain pastan kippoon ja kastikkeen päälle. Sitten itkin ilosta ja söin.