<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ei kuulema enää pian järjestetä vappumarsseja, setä Tuomiojakaan ei niitä tahdo. Itse en tosin sellaisille osallistunut koskaan. Niin se vain maailma muuttuu, tarve ilmineerata puoluepoliittinen kantansa alkaa olla passé. Kun työskelentelee keskiluokkaisessa ympäristössä, hyvin toimeentulevien ihmisten kanssa, kannattaa pitää oma vasemmistolaisen vihreä kantansa omana tietonaan. Poliittiset puheenaiheet pyrin ohittamaan hiljakseen, nimittäin kertaalleen, jos sanaisen arkkuni avaan, ei sitä tahdo kiinni saada. Ja keskiluokka on niin herkkää, siinä on suorastaan jotain mimosamaista.

 

Eilinen sujui rauhaisasti ottoveljen kanssa, pari lasillista viiniä ruuan kanssa. Ylen Teema tarjosi armenialaisen elokuvan Vodka Lemon, joka oli surkuhupaisa, ahdistava, mutta tragikoominen katselukokemus. Ja olihan siinä tavallaan onnellinen loppukin. Aika kaurismäkeläinen dialogi, vähäinen. Elokuvan aikana jälkiruuaksi nauttimani virolainen yrttiliköörisnapsi karisti viinanhimon, olihan se kivihiilen makuista tavaraa! Jotenkin sopi elokuvan tunnelmaan.

 

Meillä päin oli tuliaseet jaettu jo hyvissä ajoin. Vähän ennen puolta yötä jossain lähistöllä paukahti tosi lujaa. Veliseni sanoi, että se oli haulikko, kaksi laukausta melkein peräjälkeen. Kiittelin onneani, että olin kotona, eikä kenelläkään tietääkseni ole suurempaa syytä listiä juuri minua. Asuinalueeni on hivenen rauhaton, mutta toisaalta ei minulle ole täällä mitään sattunut. Enpä toisaalta ole täällä juuri liikkunutkaan. Jonkun itsepuolustustaidon opettelu pyörii aina silloin tällöin päässä, mutta mitäpä hyötyä siitäkään olisi, jos joku ampumaan alkaisi?

 

Parempi taitaisi olla, jos loputkin kiväärit, haulikot ja muut tuliaseet kerättäisiin pois. Ajatelkaa, jos ihmiset toisilleen suuttuessaan vaikka marssisivat vihamiehensä talon edessä heilutellen omatekoisia banderolleja. Enemmänhän se kiukuttaisi vihollista, kun naapuritkin tietäisivät mitä pahaa kyseinen yksilö on tehnyt. Vaihdetaan aseet viireihin ja lippuihin. Minäkin voisin käydä jotain plakaattia heiluttelemassa malliksi Luonnonvoiman ikkunan alla.