<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

On se Oulu kaukana. Mutta sitten kun sinne pääsee perille, siellä on yybermukavaa. Isäntä ja emäntä olivat vastassa juna-asemalla perjantaina, sen jälkeen vietimmekin tiiviin viikonlopun saman katon alla. Jokaisella oli oma nukkumatilansa, ruhtinaallista ja kotoisaa.

 

Ruokapostauksia ja -kuvia on varmaan luvassa siellätäällä myöhemmin (eivät vaan ole niin nopeita kuin minä ;-D). Itse voisin kertoa vaikka hiustenleikkuu-osaston asioita näin alkajaisiksi. Perjantai-ilta meni suunnitellessa sotaa. Näimme lauantaina Oulun kauppahallin, torilla joimme kahvit. Bongasimme Nelituulian, jossa myydään käsintehtyä naminami-suklaata. Stockan Vintillä söimme lounasta.

 

Sitten ruokasodittiin. Hyvää olivat kaikki. Hauskaa oli. Taisi tulla tasapeli. Jotain ideaa kuukauden ruokahaasteeseenkin tuntui löytyvän. Sauna oli mielettömän ihanan upean kuuman kostea yllätys. Taivas! Laulua kuului viikonloppuun paljon. Talosta kun löytyi Singstar peli. Sitä kälätystäkin riitti, neljällä eri murteella. Yön pimeinä tunteina otin vielä isännän kanssa "Trivial Pursuit matsin" (= lähes tyttönimelliseni viinaa), tai näin emäntä luuli herätessään neljän maissa meitä kuuntelemaan. Se on tuo musiikista puhuminen lajinsa, niin kuivaa, että nestettä kuluu.

 

Sunnuntaina taisin olla ainoa, jolla olivat hivenen tukanjuuret kipeinä. Pääsimme kiertoajelulle ennen kuin känkkylän kautta hyppäsimme junaan. Isäntapariskunta ei lähtenyt mukaan, mutta lupasivat loppukesästä tulla. Uskaltakootkin olla tulematta (jonka tässä uhkauksena ilmoitan)! Me muuten meinasimme erehtyä junasta, kolmen jälkeen Oulusta lähtee kaksi junaa Helsinkiin päin. Kannattaa olla huolellinen, meinasimme joutua myöhemmin lähtevään.

 

Paluumatka oli aivan yhtä pitkä kuin menokin. Viimeinen tunti oli kidutusta. Mutta sitä ennen saimme muutamia uskomattomia hysterianaurukohtauksia. Ikä piteni vuosilla. Kiitos kaikille, minulla oli niin mukavaa, etten hetkeäkään vaihtaisi pois, en edes niitä junan vaikeita pitkiä minuutteja.