<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Kokkisodassa joukkueemme alku-jälkiruoka sai alkuruuan ainekseksi sienet. Muuta rajausta ei tullut, joten päätin, että keitto siitä syntyy.
Hobittilan shiitakeshoppa
300 g tuoreita shiitakesieniä silppuna (tähän käyvät mitkä sienet tahansa)
200 g juuriselleriä pilkottuna
(½ omena pilkkeenä, enemmänkin olisi voinut laittaa)
1 cm pätkä inkivääriä pilkottuna
Kaksi pientä tai yksi iso sipuli silputtuna
Loraus öljyä
Mustapippuria
Suolaa
Vettä
Kasvisfondia
Rakuunaa ja persiljaa silppuna
2,5 dl soijakermaa
Hujauta kattilan pohjalle loraus öljyä, kumoa perään sipulit, juuriselleri, silputtu inkivääri ja naapurin jälkiruokatarpeista pihistämäsi puolikas hapan omena. Lisää pippuri ja suola, sitten vain miedolla lämmöllä laiskistat sipulit. Kaada sienisilppu sekaan, pyörittele aikansa. Lisää vettä niin paljon, että ainekset peittyvät. Loraus kasvisfondia perään (tai sitten kasvisliemikuutio tai pari). Anna hiljakseen porista parikymmentä minuuttia kannen alla.
Soseuta keitto, lisää pilkotut yrttimyrttiset ja soijakerma. Lisää vettä, jos on turhan sakeata. Samoin tarkista suola. Hauduttele 10 min kannen alla. Nauti hyvässä seurassa, ihmisseuran puutteessa rapsakka tuore leipäkin kelpaa.
Sen jälkeen odotellaan pääruokaa.
Kuva Välispiikki