<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Eilinen meni maatessa. Mutta ilmeisesti se auttoi, sillä nyt tirskuttelen huomattavasti vähemmän. Selvisin tästäkin. Löysin itseni tosin ajattelemasta jopa ihmisen kuolevaisuutta. Ensin kuuntelin herra Vanhasen minimi-eläkelupausta, mietin, että vuokranmaksun jälkeen minulla jäisi elämiseen n. eur 230. Sitten mietin, että voisihan sitä tietysti siinä vaiheessa vaikka ottaa tolkuttomasti velkaa ja jättää ne vain maksamatta, kun kuolisi kuitenkin. Sen jälkeen paukahti päähän ajatus, että minne sitä pääsisi velkaisena hoitoon, jonnekin liukuhihnahoitolaan, jossa vaipat vaihdettaisiin kerran vuorokaudessa ja ruokailusta ei huolehtisi kukaan. Kuihtuisi pois nopeasti. Myönnän pelkääväni kuoleman ajatusta, että jos se sattuu kovasti.

 

Jossain vaiheessa olo tuntui jo niin hyvältä, että mietin jopa jaksaisinko lähteä kylille, torjumaan kuolemanpelkoa. Jos nyt nimittäin aivan rehellisiä ollaan, niin olisi ihan mukava vaikka katsella vastakkaista sukupuolta. Mene tiedä uskallanko muuta enää jatkossa tehdäkään. Sitä paitsi olen niin vanha, että suurin osa miehistäkin näyttää liian nuorilta. Liian paljon liian nuorilta. Toisaalta pakkohan minun on uskaltautua ulos neitsytkamaristani, mikäli tahdon ottaa riskin. Eikä minullakaan voi ikuisesti huono tuuri olla.

 

Pysyin kuitenkin kotona. En varmaan rikkiniistetyn ja punaisen nenän kanssa ole mitenkään viehättävimmilläni. Sitä paitsi minusta on kiva olla kotona. Täällä on hyvä olla, viihtyisää ja ”hyvät vibat”. Olen nimittäin herkkä aistimaan sellaisia henkimaailman asioita, joissain paikoissa en vain kertakaikkiaan viihdy, vaikka ei mitään näkyvää syytä ole. Mutta omassa kodissa viihdyn. Vielä tännekin pitää joitain hankintoja tehdä (muistuttaisin eräitä polkkaajakollegoja, jotka ovat muuton ja kodinrakentelun pauloissa, että minulle saa lahjoittaa ylijääviä asioita, niin kuin keittiöntuoleja). Mutta nyt ei ole enää kiire, kaikki oleellinen (ja vähän enemmänkin) löytyy jo.

 

Mistä tuli mieleen. Sain RIIPPUMATON!!! Nyt pitäisi sitten vain keksiä millä sen saan seinään, niin että en herää lattialta.  Ajattelin virittää sen parvekkeelle lämpöisiä kesäöitä varten. Varmaan pitää lähteä rautakauppavierailulle.