<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Otsikolla saan taas kaikki sukupuolielämäguugeltajat kimppuuni, mutta annetaanpa heillekin jotan muuta ajateltavaa. Sain nimittäin lomarytmistä kiinni. Lomarytmi tarkoittaa sitä, että tekee jotain aivan muuta kuin työelämän aikaan. Eilen meinasin upota apatiaan ja ahdistukseen (too much too soon), mutta sieltäpä vain nousin. Pienillä askeleilla kohti suuruutta (suuruus = onnistunut loma).

 

Vein maailman painavimman olohuoneen mattoni pihalle. Sain sen ehkä pölyttömämmäksi kuin aikoihin. Ihana pehmo villalankapalleromatto tuntuu maailman parhaalta jalan alla, mutta rakenteensa takia on erittäin vaikea puhdistettava. Etenkin kun sitä ei saa pestä eikä oikein pölyyttääkään. Pitäisi vain imuroida. Kun tulisi kunnon pakkanen joskus ensi talvena, antaisin sille lumipesun.

 

Jätin olohuoneen keskilattian tyhjäksi. Puhdistin tv-tason ja irroittelin siitä kahvat. Sitten alkoi hinkkaaminen. Onneksi ymmärsin edes vähäsen omaa parastani ja hinkuttelin osia parvekkeella. Pölyn määrä nimittäin on aivan mahdoton. Vielä jäi vähän tällekin päivälle hankailtavaa, sitten kaivelen mustan maalin ja ryhdyn vetelemään lateksia pintaan, kohta vanhakin näyttää nuorelta.

 

1751778.jpg

 

En tiedä onnistuuko projekti, voiko lastulevyviilupintaista kapistusta maalata, mutta pakko kokeilla. En nimittäin aikuisten oikeasti kestä sellaista valekoivupintaa enää hetkeäkään. Jos ei se toimi, käyn meidän roskiskatoksessa pari vkoa majailleen tumman ruskean tv-tason itselleni ja vien raadon roskiin. Vaan en vielä, ensin kokeilen. (Mulla on ihan hyvä fiilis tästä, olen päättänyt onnistua...)

 

Hetken aikaa mietin, että onko flunssa pahenemassa, kunnes tajusin, että pujo perkele aloittaa jo. Se on taas ryhdyttävä mättämään allergialääkkeitä kitusiinsa. Muuten lakkaan pian hengittämästä, se kuitenkin olisi ihan suotavaa, jos meinaan elellä. Ja mikäs tässä on elellessä, kun on loma ja oma tupa. Voi tätä onnea (taasko?).

 

Nyt vielä kuppi kahvia ja hiekkapaperi laulamaan.