<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Internet on ihmeellinen asia. Se tutustuttaa ihmisiä toisiinsa ja sitten vielä tiedottaa heidän suunnitelmistaan ihan lähes on line. Tämä tuli todistettua, kun olin matkalla kaupungille lunastamaan varaamiani riepusia. Välispiikki soitteli kahviseuraa luettuaan Naamakirjasta, että olen ns. hollilla.

 

Niinpä kuulin ensikäden uutiset Etiopiasta. Vaikutti erittäin antoisalta retkeltä, jopa näin kuulijan korvissa. Asiaan perehtymistä toki helpottivat tuliaiset, berbere-mauste, lunttasin internetistä: tulinen mausteseos, jonka valmistamiseen käytetään 13 erilaista maustetta ja yrttiä. Berbere on perusmauste kaikkialla Etiopiassa. (Vielä vahvempi versio siitä on mitmita, jolla berberen ohella maustetaan etiopialaisten suosima härän- tai naudanliha.) sekä upea silkkinen huivi. Mutta etten pilaa VP:n suunnittelemaa Etiopian herkut -postausta, en kerrokaan teille yhtään enempää. Ohessa kuitenkin yksi ohje berberelle.

 

Läksin kauppakummiksikin läheiseen Anttilaan, mutta siinä kävi hassusti. Ystäväni ei saanut hakemaansa kaappia (tosin lohdutuspalkinnoksi löytyivät Borat-elokuva ja Popeda-palapeli, juuei, älkää kysykö), mutta minä kävelin kahden klaffituolin kanssa ulos, tarjouksessa vain eur 8,90. Herkullisia värejä muuten; oranssia, punaista, mustaa, vihreää, turkoosia, lilaa. Mukaani lähtivät turkoosi ja punainen tuoli. Seuraavan kerran kun yritän huijata itseäni horisemalla, että Kaisaniemessä on aivan lähellä pysäkki, potkaiskaa minua nilkkaan. Pysäkki on vasta Pitkänsillan kupeessa, olisi kannattanut ajella metrolla vaikka Kurviin. Nyt otin tuntumaa, miltä tuntuisi olla kuormakamelina autiomaassa. Kuuma, hiki, ahistus.

 

Loppuilta meni ihaillessa uusia vaatteita ja tuoleja. Tosin oston kierre jatkuu, rautatuoleihin on aika vilakka istua ilman pöksyjä jo nyt, tarvitsen niihin pehmusteet. Mutta onpahan taas hyvä syy lähteä kaupungille ja nähdä lisää kavereita. Kaverit ovat kivoja! (Ja kaikkein ihaninta on tämä vapaus tavata ihmisiä, vielä vuosi sitten olin käytännöllisesti katsoen vanki omassa kodissani, oli se vaan sellainen koti. Hyvä, kun pääsin karkuun.)