<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Eilen piti ostaa uusi kahvinkeitin, vanha (käytetty) ryhtyi laulamaan minulle aamulla "sata salamaa iskee tulta" laulua. En tykännyt sellaisesta. Sain Prismasta bulkki-Braunin edukkaasti, eur 15. Jos varaa olisi, hankkisin Moccamasterin taikka sellaisen sievän punaisen Chilin.

 

Sen lisäksi investoin kulmakarvavahaan (muistattehan rönsyilevän kulmakarvaongelmani) ja Lumenen mineraalimeikkivoiteeseen. Se oli heräteostos. Katsotaan nyt millainen se lienee. Tavallisesti käyttämäni Joe Blascon meikkivoide on hyvä, se peittää verenpainetautilääkityksen aiheuttaman punotuksen, mutta kun se on niin raskas, kesällä tekisi mieli käyttää jotain kevyempää.

 

Minun piti oikein kaupungille lähteä, mutta eihän siitä mitään tullut. Veliseni tuli käymään ja viipyi puolille öin. Telkkaristakin tuli kerrankin jotain hyvää, Jim Jarmuschin Coffee and Cigarrettes. Suosittelen katsomaan, jos sattuu kohdalle. Juopottelin muutaman siiderin, mutta ei jotenkin edes juoma maistunut. Oli onelo olo, kaipaa jotain, muttei itsekään enää muista miksi. Haastelimme veliseni kanssa musiikkijuttuja ja ihmissuhdejuttuja, hänkin kaipaa, mutta kun tietää muutaman vuoden päästä poistuvansa pohjoiselta pallonpuoliskolta, pidättäytyy vakavammista suhteista.

 

Lupasin ottoveljelle, että laitan eilisten eväiden reseptit muistiin. Tuli nimittäin onnistumisen elämys, tein tolkuttoman hyvää ruokaa. Täytyy yrittää toistaa tämä makuretki. En sitten ottanut kuvaa, en suoraan sanottuna muistanut, että minulla on digikamera. Mitenhän pitkään siinä menee, ennen kuin se jää päähän.

 

Tomaattitofu

 

300 g tofua

Marinadi:

Reilu loraus öljyä

1 rkl hunajaa

2 rkl Garlic vinegar, valkosipuliviinietikkaa

3 rkl soijaa

Chiliä maun mukaan

Rakuunaa

Oreganoa

 

Pilko tofu kuutioksi ja anna marinoitua muutama tunti jääkaapissa. Paista pannulla ruskeaksi ja siirrä sivuun odottelemaan kastikkeen valmistumista.

 

2 uutta sipulia (säästä varret toiseen ruokalajiin)

5 kypsää tomaattia

Puolikas paprika

Puolikas valkosipuli

2 cm inkivääriä

Sokeria ja suolaa

Puolikas kasvisliemikuutio

Loraus vettä

 

Pilko ainekset. Kaada pannulle loraus öljyä ja lisää sinne sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Laiskistuta, lisää tomaatit sekä paprika. Kääntele hetki, ropsauta sokeria ja suolaa perään, lisää loraus vettä ja kasvisliemikuutio. Hauduttele hiljaisella lämmölla viitisen minuuttia, lisää tofut ja anna vielä muhia kymmenkunta minuuttia.

 

Herkkusienicurry

 

5 pilkottua herkkusientä

Uusien sipuleiden varret silputtuina

2 cm inkivääriä silputtuna

Öljyä

2 tl currya

Mustapippuria

½ kasvisliemikuutio

70 g sinihomejuustoa

N. 1,5 dl vettä

 

Heitä pannulle öljyä, lisää sinne curry, lämmittele hetki, herätä curryn henki. Lisää inkiväärisilppu, sipulin varret sekä herkkusienet. Pyörittele hetkinen, lisää mustapippuri, vesi, juusto ja kasvisliemikuutio. Anna poristella sen aikaa, että juusto sulaa.

 

Nauti kastikkeet basmatiriisin kanssa. Hyvää. Helevetin hyvää.

 

***

Edit 11.40 Tänäänkin muuten tulee katsottava elokuva neloselta yhdeksän aikaan, Linnunradan käsikirja liftareille. Jo tämän elokuvan takia kannattaisi hankkia krapula, on nimittäin mitä parhainta krapulaviihdettä. Ja toimii parhaiten, jos olet jo lukenut kirjan.