<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Parvekkeella kypsyy ensimmäinen tomaatti. Luvassa on vielä kymmenkunta muuta kaveria. Ei ollut kummoinen saalis, mutta tomaatti on kiva kasvatettava, siitä tulee näyttävä puska, pienet keltaiset kukat ovat kauniita ja aina kun tomaattia pölläyttää, nenään leijailee kiva tomaatin tuoksu.

 

Pensaskrassi jaksaa tunkea aina vain uusia kukkasia, hajuherne lopetti jo. Ensi vuonna on parvekelaatikko saatava korkeammalle, nyt suurin osa kukkasista jäi näkymättömiin lattian rajaan. Toisaalta ensi vuonna varmaan kokeilen jotain muuta kukkasta. Krassia voisin kuitenkin laittaa varuilta vähän, se on niin varma kukkija. Piristävän värinenkin.

 

Laitoin ensimmäisellä lomajaksolla toisen basilikan kasvamaan, alku on lupaava. Ensimmäinen voi erittäin hyvin. Napsin siitä säännöllisen epäsäännöllisesti koristeita ruokaan. Mitään ”oikeata” ruuanlaittokäyttöä se ei kestäisi, kohta olisi entinen, mutta leivänpäällisiä saa kuitenkin. Samoin kuin timjamista. Sen meinasin kastella hengiltä. Laventeli ei koskaan selvinnyt kylmyydestä ja ylikastelusta, ensi vuonna kokeilen uudelleen. En luovuta, ennen kuin minulla on oma laventelipuska.

 

Eilen kävimme sienessä ystävättäreni kanssa. Tulos ei kovin kummoinen ollut, mutta liikunnan riemuahan ei korvaa mikään. Muutama hapero, pieni kantarelli ja kuusenherkkutatti sieltä kuitenkin löytyivät. Ja itikoita, paljon. Samoin muutama muurahainenkin päätti tehdä raivoisan hyökkäyksen kimppuuni puusta tiputtautumalla. Melkoisia riiviöitä.