<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kyllä ruoka parantaa olon. Armoitettu ruokapolkkaaja Välispiikki kutsui minut mukaansa nauttimaan ravintola Loisteen katkarapubuffetin. Eikä edes kukkaro kärsinyt tolkuttomasti, asiakasomistajahinta vain eur 19. Tulihan siinä tyhjennettyä viinipullokin kahteen pekkaan ja vielä hullut söimme jälkiruokaakin, mutta oli se valkosuklaajuustokakkunen sen väärti (etenkin kun jätin pohjan syömättä ja keskityin itse asiaan).

 

Meillä oli kaksi tuntia tehokasta peliaikaa kuljeskella buffetpöydän (kaikenlaista marinoitua kasvista, oliiveja, jalopenoja - mitä ne siellä tekivät? - kuskussalaattia, kolme erilaista kastiketta, limejugurttikasti, cajunkastike ja ceasarkastike, leipää ja oikeata voita) ja kyllä me muuten kuljeskelimmekin. Laskin popsineeni ainakin 32 jättikatkarapua ja muutaman tavallisen katkaravun päälle. Yllättävä suoritus, mutta herkullinen.

 

Suosittelen buffettia lämpimästi, tosin aikaa on enää vähän, vain 31. elokuuta saakka. Tarjoilukin pelasi tosi suksikkaasti alussa, mutta meitä serveerannut nuorimies sai joko potkut tai hänen vuoronsa loppui, kun jälkiruokalistan tilaaminen kesti luvattoman kauan ja laskun saaminenkin oli vaikeata. Ehdotinkin toveri Välispiikille juoksukatkarapuja, mutta hän ei siihen suostunut. Jatkoimme tarjoilijaneidin metsästämistä.

 

Oikein ohjelmaakin oli järjestetty huviksemme, seurasimme samalla Narinkkatorilla järjestettyä korkokenkäjuoksua. Näytti hupaisalta, onneksi meillä olivat matalammat kengät, emme joutuneet kiusaukseen. Muutenkin Loisteen ikkunapöydistä ovat näkymät todella kauniit. Helsinki näyttää hienolta, asia, jota tuli käsiteltyä muutenkin, itse olemme jo jossain määrin turtuneet kotikaupunkimme kauneudelle, huomaamme sen vain liikkuessamme muualta tulleiden seurassa, kun he ihastelevat meille itsestään selviä paikkoja. Niin sitä sokeutuu kauneudelle, pitäisi liikkua useammin turistiasenteella ympäriinsä.

 

Kun pääsin kotiin, minusta ei paljon seuraa ottoveljelle ollut. Tasainen tuhina valtasi alkovini jo ennen yhtätoista iltasella. Kolestroli nukuttaa makeasti.