<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Lähityöskentelypiirissäni on henkilö, joka on aina oikeassa. Hän ei erehdy. Silloin kun hän joutuu myöntämään, ettei hänen mielipiteensä ehkä se ainoa oikea ollutkaan, se johtuu vain meistä muista, kun emme ole kertoneet kaikkia yksityiskohtia. Hänen erehtymisensä on oikeastaan meidän syytämme.

 

Sen lisäksi on kaksi tapaa tehdä asiat; hänen tapansa, oikea tapa, ja väärä tapa, meidän muiden tapamme. Oli sitten kyse lastenkasvatuksesta, siivouksesta, nurmikonlaitosta, ruuan tekemisestä, autoilusta. Varmaan saatte jo aivan riittävän kuvan. Kyseinen henkilö tietää paljon, on kovin sivistynytkin, mutta hän on unohtanut sydämensivistyksestään yhden osion. Kukaan ei pidä nolatuksi joutumisesta julkisesti. Hän on unohtanut, että ei ole vain yhtä oikeata tapaa elää elämäänsä, vaikka se hänelle sattuukin sopimaan. Sen lisäksi hän on unohtanut, miten esitetään poikkeava mielipide siten, ettei se kuulosta jumalan tuomiolta, kannattaisiko kokeilla kysymysmuotoa joskus? Tuo pehmeyttä asian esittämiseen, jumalansanaankin.

 

Sen lisäksi henkilöllä on käsittämätön homofobia. Jos milloin mahdollista hän viittaa kollegoidensa toimiin huumorin varjolla, ettei nyt vain kyseessä olisi homosteleva teko. Herrajumala, että mie meinaan menettää hermoni, anteeksi nyt vaan tämä ranskan puhuminen. Jos olisin mies, ryhtyisin piruuttani käyttäytymään siten, ettei hän voisi olla aivan varma olenko homo vai en. Olen diagnosoinut henkilön olevan homofobinen siinä määrin, että hän on todennäköisesti itse ainakin biseksuaali. Ei vain vallankahvassa konservatiivisena perhekeskeisenä henkilönä uskalla edes ajatella, että joku panisi häntä pyllyyn, ja sitten kieltää sen kaikilta. Tai ainakin tahtoo saattaa sen naurunalaiseksi toiminnaksi. Mitenkähän saisin opetettua hänen puolisolleen pari vinkkiä? Ei pitäisi heteromiehen olla niin rajoittunut, tiedä mistä kaikesta jää paitsi.

 

Eiköhän tämä riitä tälle aamulle? Tällaista kolumnia ei taitaisi missään lehdessä saada julki? ;-D