<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

...niin sanotaan vaikka, että mukavampi tätä on potea kotona kuin vieraissa. Jos esimerkiksi olisin jäänyt veljeni luokse, todennäköisesti olisin juonut vielä lisää viinaa ja olisi vielä pahempi olo, enkä ikinä pääsisi sieltä julkisilla pois.

 

Eilinen oli mukava päivä. Löysin bussiyhteyden, joka menee minun kulmiltani lähes pikkuveljen ovelle. Ihmiset olivat kivoja, ruoka erittäin maistuvaa, juomakin taisi maistua olosta päätellen, kumma juttu. Sen lisäksi yöllä kun matkustelin yhden pariskunnan kanssa kimppataksilla, meille sattui kuskiksi vanhempi herra, joka oli muuttanut Suomeen Virosta. Hänellä oli mielenkiintoinen teoria, etteivät suomalaiset suinkaan mitään Venäjän asiantuntijoita olleet vaan virolaiset, latvialaiset tai liettualaiset. Puolalaisillakin oli terveempi käsitys Venäjästä kuin suomalaisilla. Suomalaiset eivät kuulema ymmärrä Venäjää laisinkaan. Voi olla totta, siitä kun me olimme Venäjän vallan alla, on jo aikaa, eikä tsaari niin paha Suomea kohtaan ollut kuin Stalin tai muut Neuvostoliiton johtajat.

 

Minua sitten kiinnostavat kummalliset asiat. Kai se todistaa jotain ihmisyydestä. Nyt ei kyllä kannata kysyä mitä, minulla on orastava komea koko rahan kanuuna. Pitäisi ottaa joko krapularyyppy tai valmistautua kuolemaan. Hyvä puoli on, että erittäin harvoin saan itselleni tällaista hankittua. Pian alan valmistautua kuolemaan, ensin pelkää kuolevansa, sitten toivoo jo sitä.