<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

On taas aikaa surffata netissä. Sen kyllä huomaa. Törmäsin Eurooppa Tiedotuksen EU-keittokirjaan (även på svenska), löytyi monta sellaista ohjetta, jota pitää päästä kokeilemaan. Vai mitäs sanotte esimerkiksi näistä Zeppelineistä? Pakko kokeilla näitä joku kaunis päivä. Se kaunis päivä saattaa olla lähempänä kuin arvaankaan.

 

ZEPPELIINIT (n. 12 kpl)

 

7–8 raakaa perunaa

4 keskikokoista keitettyä perunaa

suolaa, pippuria

2 munaa

 

Täytevaihtoehdot:

1. 200 g paistettua jauhelihaa sipulilla, suolalla ja pippurilla maustettuna.

Yksi raaka kananmuna sitomaan täyte.

2. 200 g hienonnettuja suolasieniä, 1 sipuli hienonnettuna, suolaa ja

pippuria mausteeksi. Yksi raaka kananmuna sitomaan täyte.

 

1. Kuori ja raasta raa´at perunat hienoksi raasteeksi.

2. Valuta raaste siivilässä mahdollisimman kuivaksi.

3. Lisää keitetyt, soseutetut perunat, suola ja pippuri sekä kevyesti

vatkatut munat. Sekoita hyvin.

4. Muotoile taikinasta perunan kokoisia ja muotoisia palloja.

Paina taikinaan aukko ja työnnä sisään ruokalusikallinen täytettä.

Peitä aukko perunamassalla.

5. Keitä vedessä n. 25 min.

6. Tarjoile lisäkkeenä.

 

Itse asiassa etsin ohjetta savusimpukka-herkkusieniomeletille, jonka pelikaverini teki. Siinä nimittäin vaahdotettiin valkuaiset. Lopputulos oli uskomattoman kuohkea. Tuolta EU-keittokirjasta löytyi vähän samantapainen makean omeletin ohje, mutta suolaisessa versiossa ei keltuaisia vaahdotettu. Varmaan pitää rinkua ohje ihan ihmiseltä itseltään (jonka muuten tiedän aina silloin tällöin täällä käyvän lukemassa, saa laittaa myös kommenttilooraan, kiitos).

 

Toinen ihanuus oli se hedelmäkatkarapusalaatti, mutta sen ohje minulla on tiedossa.

 

Purkki kevyttä creme fraichea

Rasia katkaraputuorejuustoa

500 g sulatettuja katkarapuja

Ripaus suolaa

Rapsaus pippuria

Purkillinen sekahedelmiä ilman nestettä.

 

Sekoita creme fraiche ja katkaraputuorejuusto, lisää mausteet, hedelmät ja katkaravut. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa. Tarjoile vaikka patongin kanssa, kelpaa myös uuniperunan täytteeksi, sivusalaatiksi ja aivan varmasti vaikka suolaisten tuulihattujen täytteeksi. Oli hyvää.

 

Maailmassa on monta ruokalajia, joita pitäisi päästä kokeilemaan. Ja mulla on kohta joku makuuhaava persiessä, jos en nouse sängystä, ota sieniveistäni ja käy.