<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kävin eilen nyyttikesteillä. Helsingin keskellä kattoterassilla olivat komeat näkymät (kiitos, Liemessä), herkulliset ruuat, maistuvat juomat, useita kivoja, uusia ja tuttuja ruokapolkkaajia, lisäkseni pari lukijaa, joita hyvä ruoka kiinnostaa, terveisiä Emmalle ja Eräälle Saaralle. (En jaksanut ottaa kuin pari kuvaa, käykää muiden blogeissa katsomassa parempia kuveja. Ja etenkin ruokaohjeita! Herkkuja!)

 

Mulla oli mukana nuori ja viehättävä avec, joka antoi ihan kaikille:

 

1900852.jpg

 

Itse tein aikani pähkittyäni tofukookoscurryn. Oli vähän pihtisynnytys, kun olisi tehnyt mieli viedä suolaista piirakkaa, mutten taaskaan uskaltanut uunin kimppuun. Minulla alkaa olla henkinen kynnys korkealla kaasu-uunini kanssa.

 

Tällainen siitä ruuasta tuli:

 

1900854.jpg

 

Tofukookoscurry

 

500 g tofua

Marinadi:

Öljyä

Hunajaa

Jeeraa

Valkosipulia

Chiliä

Currya

Oreganoa

Timjamia

Valkosipulibalsamicoa

Soijakastiketta

 

Pilko tofu kuutioiksi. Sotke muovipussissa marinadiainekset yhteen ja roiskaise tofu perään. Anna marinoitua 6 – 12 h jääkaapissa välillä käännellen. Paista kullanruskeiksi.

 

2-3 cm pala inkivääriä pilkottuna

½ valkosipuli (itse suosin yksikyntistä, kun olen laiska kuorimaan)

Punasipuli sillpuna

Öljyä

Vihreätä currytahnaa

Lisää chiliä

Kolme porkkanaa ohuiksi lanteiksi leikeltynä

Kourallinen pakasteherneitä

Vihreä paprika ohuina suikaleina

250 g kookosmaitoa

Vettä

Basilikasilppua

 

Pannulle öljy, siihen mausteet ja sipuli, herättele hetki. Lisää porkkanat, pyörittele muutama minuutti. Kumoa kookosmaito pannuun, huuhtele astia vedellä, kaada sekin perään. Anna pöristä viitisen minuuttia, ennen kuin rojautat paprikasukaleet, pakasteherneet ja paistetut tofut pannulle. Pöristele vielä aikansa. Ennen tarjoilua kaada kouratolkulla silputtua basilikaa kastikkeelle. Lisukkeena riisiä tai nuudeleita.

 

Osa muista tarjoomuksista:

 

1900856.jpg

 

Ilta meni rattoisasti. Ruuasta puhuttiin paljon, mutta onneksi puheet sivusivat muitakin aiheita, mukavia ihmisiä kun oli paikalla. Vielä kävin pyörähtämässä baarissakin, ennen kuin Mukkelismakkeliksen kanssa kiersimme metroaseman kautta ratikkapysäkille. Oli minulla joku ajatus pistäytyä Kallion baareissa, mutta jostain syystä tajusin olevani umpiväsynyt ja ajelinkin bussilla kotiin. Viksu minä, taputapu.

 

Minusta on tulossa vanha. Nukkuminen kiinnostaa enemmän kuin baareissa riekkuminen. Voi kamala. Mutta kiitos, että sain osallistua! Ruoka on ihana tekosyy kaikenlaiseen treffailuun.