<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Eilinen taas osoitti, ettei Vuodatuksella ole hyvä olla. Blogiin ei päässyt kuuteen tuntiin, eikä katkoksesta ilmoitettu etukäteen. Eikä sen puoleen ollut tiedotusta jälkeen päinkään, mitä tapahtui. Oliko lauantain seisokki se kapasiteetin nosto? Vai mikä se oli? Kaatuko koko Vuodatus?

 

Minulla on jo toinen blogi perustettuna. Mietin, mitä teen tälle vanhalle. Jätänkö paikalleen arkeologisia kaivauksia varten vai aloitanko puhtaalta pöydältä, tuhoan blogin sen jälkeen, kun olen siirtynyt toiseen? Toisaalta lähteminen on vaikeata, olen jo tottunut, jopa jossain määrin kiintynyt, Vuodatukseen. Yksityisyys ja suomalaisuus vetosivat, nythän Alma Media omistaa tämänkin. Mitä siitäkin seuranne? Ryöstöviljelyä? Ja boikotoidakin Almaa pitäisi.

 

Tekstit ovat tallessa, mutta kommentit eivät. Ja kommentit kuitenkin ovat aika oleellisia, bloggaamisen suola ja muut mausteet. Niistä näkee, miten lukijakunta on vaihtunut, jotkut ovat kadonneet, uusia tullut lisää. Kommentit ovat mielenkiintoisia, onhan se hienoa lukea reaktioita, joita oma teksti saa ihmisissa aikaiseksi. Pitäisi itsekin kommentoida enemmän, vaan kun yleensä ei heti kerkeä sitä tekemään, niin sitten se vain jää.

 

En minä nyt aivan heti lähde. Pyörittelen kuitenkin ongelmaa puolelta ja toiselta. Perehdyn uuden blogini toimintaan, ennen kuin telakoin vanhan. Enkä lähde salaa, kerron uuden osoitteen, ennen kuin sammutan valot ja panen oven säppiin.