<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Saatana, että työnteko voi vituttaa ihmistä. Mutta itsepähän olen osani valinnut ja ammattini samoin. Joskus vaan tekisi mieli liittyä toimeentulotuella ja muilla sosiaalisilla keplotteluilla elävään kansanosaan. Hankkiutuisi erotetuksi, saisi liiton korvauksen. Ottaisi eron miehestä, muuttaisi erilleen, saisi asumistuen ja soskusta lääkerahan. Sitten vaan alkaisi tekemään pimeitä hommia, möisi vaikka huumeita.

 

Esihenkilöt ovat aivottomia imbesillejä, joiden ainoa virka tuntuu olevan valmiiden suunnitelmien vääntäminen ja kääntäminen. Ensin annetaan speksit, jotka seuraavassa hetkessä eivät pidäkään paikkaansa, kun herrahienohelmojen lahkeet kastuvat. Voi sitä huudon ja märinän määrää. Siinä sitten nieleskelet, verenpaine pomppaa korviin, kun puhiset sisäänpäin.

 

Eivätkä kolleegat juuri ole parempia. Mikä ihme se saa aikuiselta ihmiseltä menemään sormen suuhun, kun kopiokoneesta loppuu paperi tahi muste? Siinähän saattaa pikkukätöset likaantua. Entäs kun kaapista ei löydykään kirjekuoria tai lehtiöt pitää hakea ALAKERRASTA ASTI. Kallista työaikaa menee hukkaan, mutta sen voi kyllä sitten käyttää lääryämällä parhaan kaverin kanssa. Joillakin niitä parhaita kavereita on monta.

 

Sitten on näitä ihmeellisiä, jotka kyttäävät fakseja. Etenkin tapa oli suosittu silloin kun ei vielä ollut sähköposteja, nyt jäävät mehukkaimmat juorut saamatta. Mutta ainahan sitä voi kompensoida kuikkimalla naapurin postia ja sähköpostia, jos vaan tilanne mitenkään sallii. Joku porukka puolestaan lukee päivän lehdet vessassa, toinen puoli venyttää kahvi- ja ruokatauot mukavan leppoisiksi. Eipä sillä väliä, jos puhelimet huutavat, ainahan ne voi ”unohtaa” äänettömälle.

 

Jumalauta, kummallista, että tälläkin meiningillä vielä tehdään tulosta. Mitähän täällä tapahtuisi, jos me kaikki ihan oikeasti tekisimme töitä, emmekä olettaisi olevamme yhteiskunnan järjestämässä päiväkotihoidossa, missä on säännolliset ruoka-ajat, paljon kavereita, eikä tarvitse tyhmiä leikkejä leikkiä?